Esbjerg bedøvede nedrykningsspøgelset

AGF var godt med og havde flere store chancer, men Esbjerg var skarpest og spillede sig langt væk fra nedrykning.

Esbjerg og AGF havde begge fået en fornuftig indledning på foråret med stærke præstationer i de to første runder, og der var derfor takter at fortsætte, da de to hold mødtes på Vestkysten denne fredag aften.

AGF var uden Danny Olsen og Daniel A. Pedersen på den centrale midtbane, ligesom Alexander Juel Andersen fik chancen på højrebacken. Jesper Lange og Elmar Bjarnason startede derfor i maskinrummet, mens Lasse Rise startplads med Ronnie Schwarts i hjemmeholdets angreb var mest nævneværdigt på den anden side af midten.

AGF ledte efter sæsonens første udesejr, men de skulle hurtigt komme til at grave ekstra dybt efter den. I det 17. minut blev gæsterne fanget højt på banen, inden Lasse Rise satte Ronnie Schwartz op. Sidste rundes målscorer driblede på kanten af feltet og fik siden sin afslutning afrettet. Bolden landede for Nikolaj Hagelskjærs fødder, og det var ingen opgave for højrebacken at score i næsten tomt mål, efter Steffen Rasmussen var blevet snydt. 1-0.

AGF manglede lidt offensivt, hvor man inden pausen ikke kom til mange chancer, men det kom man efter pausen, hvor Kim Aabech blev indskiftet for Jesper Lange. Hurtigt orkestrerede den kreative midtbanemand en chance, da han satte Alexander Cavric op. Jeppe Højbjerg med en fornem fodparade.

Gæsterne fortsatte sin ivrige start, da Morten ”Duncan” Rasmussen få minutter senere tacklede bolden på stolpen, inden skæbnen var hård ved AGF: Kim Aabech mistede bolden, som Magnus Lekven samlede op for siden at kanonere den ind i målhjørnet. Fornem scoring fra anføreren. 2-0.

Alexander Juel sparkede siden i sidenettet, Elmar Bjarnason sparkede over mål fra nært hold, ligesom Stephan Petersen misbrugte et nogenlunde tilbud og en lige-ved-og-næsten-chance, som Jeppe Højbjerg håndterede.

AGF var altså ikke helt skarpe nok, hvad Emil Nielsen dog var med 20 minutter igen, da Rosenborg-kanten scorede fra pletten efter hjørnespark og sin indskiftning, men det blev ved det ene mål for gæsterne og de to til hjemmeholdet, der nu har hele elleve point til nedrykningen.