FC Nordsjælland får lidt luft til bunden: Slog klart EfB

Med en flot 3-0-sejr over Esbjerg kan FC Nordsjælland nu trække vejret lidt mere, da de er rykket lidt fra den dybeste bund i ligaen.

Foran bare 1288 tilskuere tog FC Nordsjælland en sejr på 3-0 hjemme i Farum over Esbjerg, hvor det unge hold viste en masse energi i kampen. Samtidig var de også på nogle områder en del smartere.

Det viste de allerede efter 22 minutter, da EfB's Leon Jessen havde hånden på bolden, da han var ved at blive overlistet omkring baglinjen. Det udnyttede FC Nordsjælland, som ikke havde fået et straffespark siden maj 2015 mod FC Vestsjælland. Denne gang var det Marcus Ingvartsen, som scorede. Dengang var det i øvrigt Uffe Bech.

FC Nordsjælland var dog slet ikke færdige med at score, inden det blev pause. Efter 35 minutter smuttede Godsway Donyoh igennem EfB-forsvaret, som udplacerede Højbjerg i Esbjerg-målet, og så stod der 2-0.

For et par runder siden var FC Nordsjælland også foran med 2-0 ved pausen, da de mødte Sønderjyske. Der endte de med at tabe med 2-3, og den oplevelse har spillerne formentligt taget ved lære af.

Dog lykkedes det Esbjerg at fremtvinge et straffespark efter 67 minutter, hvor Kevin Mensah fik chancen alene med Groothuizen fra de 11 meter, men her var det i to omgange Groothuizen, der blev den store, og så må man erkende, at det ville blive svært at score for Esbjerg.

FC Nordsjælland kørte herfra kampen fint hjem, hvor det unge hold placerede sig godt mod Superligaens bundhold, der havde svært ved at åbne ordentligt op for Farum-holdet. Derimod kunne FCN lige give de få fremmødte fans et mål at gå hjem på, da Marcus Ingvartsen scorede sit andet mål i kampen

Med sejren er FC Nordsjælland nu på 11. pladsen i Superligaen, hvor de har fire point ned til de tre nederste hold, som består af EfB, Silkeborg og OB, der alle er på syv point. SIF har dog en kamp i hånden.