Augustinsson banker FCK i pokalfinalen

FC København er klar til pokalfinalen mod FC Vestsjælland efter en 1-0-sejr over Esbjerg. Ludwig Augustinsson blev matchvinder direkte på frispark.

Torsdag aften var der dog oprejsning til det skadesramte FC København-mandskab. Ståle Solbakkens tropper vandt nemlig 1-0 over Esbjerg på Blue Water Arena i semifinalen i pokalturneringen, og da det første opgør i Telia Parken som bekendt endte 1-1, er FC København for tiende gang i klubbens historie klar til pokalfinalen, hvor FC Vestsjælland venter.

At opgøret endte med en 1-0-sejr til FCK var dog ikke specielt retvisende. Det var på alle måder et opgør, der havde fortjent at ende 0-0. Esbjerg virkede i kontrol i hele kampen, og det skadesplagede FCK-mandskab formåede for det meste ikke at true vestjyderne. Især første halvleg var en langgaber uden lige.

FC København havde en enkelt chance efter 28 minutter, da Rurik Gislason spillede Daniel Amartey fri med en maskeret aflevering, men Martin Dubravka var på plads i Esbjerg-målet. Det var højdepunktet i en rædselsfuld halvleg.

Meget bedre blev det sådan set ikke efter pausen, men det passede Esbjerg glimrende. De fortsatte med at være toneangivende i kampen og var dygtige til at holde på bolden og gøre FCK-spillerne møre. Chancer tilspillede vestjyderne sig også – især Emil Lyng.

Efter 57 minutter diskede Lyng op med en flot afslutning fra distancen, som Stephan Andersen havde styr på, og kort efter blev Lyng spillet fri af Daniel Larsson, men i hård kamp med Per Nilsson fik FCK afværget situationen.

Det trak for alvor op til en samlet Esbjerg-sejr, men med 12 minutter igen fik FC København den chance, man aldrig skal give dem, når løverne har en spiller som Ludwig Augustinsson på holdkortet – nemlig et frispark tæt på mål. Fra en position lidt til højre for feltet bankede Augustinsson et frispark kassen og sendte FC København på finalekurs med målet til 1-0.

Denne føring formåede FC København at forsvare i resten af kampen, selv om Esbjerg pressede på til sidst, og især Mick van Buren må føle, at han kunne have tvunget kampen i forlænget spilletid.

Finalen mellem FC København og FC Vestsjælland spilles i Telia Parken den 14. maj.