Farlige Frank blev Hurtige Frank

20 sekunder. Så kort tid var Frank Kristensen om at score til 1-0 onsdag for FC Midtjylland. Dermed scorede han liga-historiens hurtigste mål

Bolden bliver sat i spil og trillet bagud. Den går i et par fine, lige baner mellem FC Midtjyllands forsvarsspillere, inden venstre back Ulrik Lindkvist sender den i en bue op ad banen, hvor Mikkel Thygesen er pisket i position. Fra sin position i venstresiden overspurter han nordsjællændernes desperate back, Allan Olesen, og afleverer første gang ind mod midten, hvor Frank Kristensen er rykket i position. Med et tørt spark sender FCM-angriberen bolden i nettet til 1-0 og takker dermed på fornem vis for den buket blomster, han få minutter forinden havde modtaget for sin kamp nummer 200 for den jyske klub.

Scenen er fra onsdag aftens udsatte opgør i SAS Ligaen mellem FC Midtjylland og FC Nordsjælland i Herning. Fra bolden blev givet op til den lå i nettet bag gæste-keeper Kim Christensen gik der præcist 20 sekunder.

Dermed står Frank Kristensen bag det hurtigste mål i den tid, Danmarks bedste række har heddet Superligaen (nu SAS Ligaen).

"Dette var det hurtigste mål siden Michael Gravgaards den 26. september 2004 (22 sekunder). Der er scoret masser af mål i det første minut, og vi har ikke noteret sekund-tal på dem alle. Men vi føler os ret sikre på, at Frank Kristensen onsdag aften scorede Superliga-historiens hurtigste mål," siger DBUs officielle statistikere, Søren Elbech og Jimmie Thomsen, som også leverer statistik til TIPS-bladet.

Elbech & Thomsen gør også opmærksom på en pudsig detalje i forbindelse med Frank Kristensens hurtige mål i onsdags. Da de to klubber mødtes samme sted to år og én dag tidligere, 3. oktober 2004, blev det første mål også scoret i det første minut af hjemmeholdet. Dengang var det Mohamed Zidan, der var på pletten efter 36 sekunders spil.

De hurtige mål var dog hverken i onsdags eller i oktober 2004 nok til hjemmesejr. 2-2 blev det onsdag aften, og for godt to år siden udlignede Mads Junker allerede i det 8. minut til 1-1, hvilket også blev kampens resultat.

Med målet fik Frank Kristensen vist, at han for alvor er på vej tilbage. Kampen var blot hans fjerde i SAS Ligaen i denne sæson efter at han fik spoleret sæsonindledningen af en skade. Målet var sæsonens første fra hans fødder - og altså også historiens hurtigste.