Dansk EM-nederlag trods chok-start

Det lykkedes desværre ikke for de danske kvinder, at vinde EM-finalen mod Holland.

Det danske kvindelandshold spillede i dag EM-finale mod værtsnationen Holland. En målrig kamp endte med en hollandsk sejr på 4-2.

Kampen startede godt for danskerne, da Van Es begik straffespark på Sanne Troelsgaard. Nadia Nadim fik chancen fra straffesparkspletten, og hun svigtede ikke, da hun bragede bolden op i venstre hjørne.

Holland kom dog hurtigt tilbage, da de fire minutter efter reducerede ved Vivianne Miedema, som modtog bolden inde i feltet efter flot arbejde fra Shanice van de Sanden.

28 minutter inde i kampen var det Hollands tur til at komme foran, da van Lunteren vente rundt om sin direkte modstander, og placerede bolden ude for den danske keeper, Stina Lykke Petersens, rækkevidde.

Igen skulle der ikke gå langt tid, før en udligning var i kassen. Denne gang var det Pernille Harder, som fem munitter efter hollændernes føringsmål, snød offsidefælden og løb ned og scorede.

2-2 og var også stillingen ved pausen.

Ligesom i første halvleg, så kom der også en tidlig scoring i anden halvleg.

Desværre for Danmark, så var det Holland som scorede, da anføren Spitse scorede direkte på et frispark lige uden for danskernes felt.

På trods af god fight og flere gode muligheder, så lykkedes det ikke for Kvindelandsholdet at reducerer yderligere.

I stedet var det Holland som kunne udbygge deres føring til 4-2, da en omstilling gav muligheden til Miedema som fik bolden i mål.

Dermed er Holland europæiske mestre, mens Danmark må tage til takke med en andenplads.