Pérez blev matchvinder i Newcastle-sejr over Liverpool

For anden Premier League-kamp i træk blev Ayoze Perez matchvinder for Newcastle, der slog Liverpool fortjent med 1-0.

Newcastle fortsætter opturen i Premier League med en særdeles imponerende 1-0-sejr over Liverpool, hvor de nordengelske værter producerede et væld af gode angreb, selvom Liverpool havde bolden mest.

Newcastle kom ind til opgøret på St. James Park med masser af selvtillid efter en stigende formkurve i Premier League, og onsdag blev det til en meriterende sejr over Manchester City på Etihad i Capiton One Cuppen. Liverpool trådte ind til opgøret som ubesejrede i fire kampe i Premier League, men allerede efter tre minutter bød Gabriel Obertan sig første gang til, da han opsøgte en løs bold og hamrede den over mål.

Obertan var kort tid efter på spil igen. Han løb forbi to Liverpool-spillere og lagde bolden skråt tilbage, hvor Sissoko var over den. Efter et træk frem kom Joe Allen til bagfra, tacklede og fik stoppet Sissoko, der efter hændelsen højlydt demonstrerede sin modvilje over, at der ikke blev dømt straffespark.

Med ti minutter tilbage af første halvleg kom Papiss Cissé frem til et hjørnespark, og afslutningen blev blokeret af Glen Johnson helt tæt inde under mål. Fortsat 0-0, og det var også stillingen ved pausen, hvor Newcastle nok kunne være mest tilfreds med spillet og kampens udvikling. Omvendt havde Liverpool ikke fået held til at skabe de helt store chancer.

I anden halvleg begyndte Liverpool så for alvor at røre på sig. Først var Mario Balotelli på pletten med en fin afslutning direkte på frispark, men Tim Krul var på plads i Newcastle-buret og tog sig godt af skuddet.

Kort tid efter var flere Newcastle- og Liverpool-spillere så involveret i en mindre batalje, der endte med, at Daryl Janmaat fik et gult kort for at sparke Balotelli ned efter denne havde kæmpet sig forbi et par af hjemmeholdets spillere.

Omtrent ti minutter senere var indskiftede Fabio Borini så tæt på med en god afslutning, der strøg forbi mål, og i denne periode af kampen begyndte Liverpool at lægge et tungt pres ned mod Newcastle-forsvaret. Men så slog Newcastle kontra og satsede fuldt ud på et hurtigt angreb, der endte med, at Alberto Moreno halvclearede et fladt indlæg fra Sissoko. Inde på midten stod Ayoze Perez parat til at lukrere på muligheden, og så stod der 1-0 til Newcastle, da han køligt lagde den forbi Simon Mignolet.

Få minutter efter var Newcastle umådeligt tæt på 2-0. Perez opsnappede en 50/50-bold på midten, og så gik det over stok og sten for Remy Cabella med bolden for fødderne ned mod Mignolet i Liverpools mål. Moreno nåede dog retur og fik presset Cabella så meget, at han afsluttede forbi mål.

Med sejren tager Newcastle endnu et lille hop i Premier League-tabellen, hvor de nu er nummer ni á point med Manchester United. Liverpool er fortsat nummer syv.