FC Barcelona vinder pligtsejr over Malaga
Alex Caparros/Stringer

FC Barcelona tog lørdag aften imod bundproppen Malaga, der stadig har sæsonens første sejr til gode. Den kom som forventet heller ikke i dag, men kampen vil mest blive husket for et grotesk mål to minutter inde i kampen.

FC Barcelona tog her til aften imod Malaga i La Liga, hvor de skulle forsøge at trække fra Valencia på andenpladsen, der tidligere lørdag storsejrede over Sevilla. Malaga havde før kampen kun fået et enkelt point i denne sæson, og det blev der ikke ændret på, da FC Barcelona vandt ___.

Og der blev lagt ud med lyn og torden, da et af året mest kontroversielle mål blev scoret på Camp Nou her til aften.
Bolden var tydeligt ude over baglinjen, da Lucas Digne slog et indlæg ind til Gerard Deulofeu, der dirigerede bolden ind med hælen allerede efter to minutters spil. Et mål, der klart burde være underkendt, men ikke desto mindre fik FC Barcelona en meget tidlig føring.

FC Barcelona havde som forventet kontrol over resten af første halvleg, men Malaga viste ved flere lejligheder lidt tænder. Ikke desto mindre blev Deulofeus mål det eneste i halvlegen. Og det mål skal nok blive debatteret flittigt.

I anden halvleg fortsatte den samme tendens, hvor FC Barcelona fortsatte med at dominere. Udbyttet faldt efter 55 minutter, da Andrés Iniestas skud bliver rettet af og sejler i mål. Oplægget var udført af Lionel Messi, der førte bolden frem at stak den ud til Iniesta i venstre side af feltet.

Dominansen fortsatte, og FC Barcelona blev ved med at producere chancer. Luis Suarez brændte på det skammeligste, da han var alene med et mere eller mindre halvtomt mål få meter fra stregen. Han formåede dog på forunderligste vis at dirigere bolden forbi mål.

Malaga havde også enkelte chancer, blandt andet headede Louis Hernandez tæt forbi mål efter et indlæg på frispark. Der blev dog ikke scoret mere i kampen, der dermed endte 2-0 til FC Barcelona

Med sejren kom FC Barcelona op på 25 point, og har igen fire point ned til Valencia, der noget overraskende indtager andenpladsen i La Liga. Der gør de foran Real Madrid, der på tredjepladsen har 17 point inden deres kamp mod Eibar søndag aften. Malaga er stadig isoleret i bunden af rækken med blot en enkelt point efter ni kampe.