Messi med 11 minutters-hattrick, da Barcelona overtog førstepladsen

Med en sikker 6-1-hjemmesejr mod Rayo Vallecano, rykker FC Barcelona forbi Real Madrid, og ligger nu nummer et i La Liga. Lionel Messi scorede hattrick på 11 minutter, og deler dermed førstepladsen på topscorerlisten med Cristiano Ronaldo.

Den samlede målscorer fra de seneste tre opgør mellem FC Barcelona og Rayo Vallecano er 10-0. Denne gang var det dog et Rayo hold i relativ god form, og som lå fornuftigt til i tabellen, og måske det ville gøre forskellen, da de besøgte et godt fyldt Camp Nou.

Barcelona stillede op må et aldrende mandskab, men det betød ikke det store. For allerede efter seks minutter satte alderspræsidenten Xavi med en fræk stikning Luis Suarez afsted. Uruguayaneren sørgede for at afslutte angrebet på flotteste vis, ved at sparke bolden ind bag Rayo-målmand, Ricardo Alvarez, med ydersiden.

Værre blev det ikke for gæsterne i første halvleg, men allerede fire minutter inde i anden halvleg var hjemmeholdet på pletten igen. Et flot hjørnespark blev headet på stolpen af værterne, men til deres store held faldt bolden ned for fødderne af Gerard Pique, som uden problemer ændrede ettallet på måltavlen til et total.

Rayo gjorde det ikke just bedre for dem selv, da Tito begik et straffespark, og måtte se sig selv forlade banen, da han fik tildelt sit gule kort nummer to i kampen.

Lionel Messi skulle sparke straffesparket, men sparkede den direkte i hænderne på Alvarez. Og lige som Rayo så håb forude, så krævede dommeren omspark, da Rayo Vallecano-spillerne løb ind i feltet før der var fløjtet.

På det andet straffespark formåede Lionel Messi dog at overliste Alvarez ved at sparke bolden ind i modsatte side, og dermed var stillingen 3-0 efter 56. minutter.

Syv minutter senere var den argentinske troldmand på pletten igen - dog uden at trylle så meget igen. Luis Suarez fik fra en skarp vinkel sparket et skud afsted mod mål med sådan en fart, at Alvarez ikke kunne holde bolden. Dermed landede bolden i stedet for fødderne af Lionel Messi som fra få meters afstand blot skulle trille bolden i mål.

Og blot to minutter senere fuldførte Lionel Messi sit 11 minutters-hattrick. En hårdt fladt indlæg fandt argentineren, som driblede forbi både forsvarer og målmand, og fra en skarp vinkel listede bolden ind i nettet.

Med det udlignede Messi med et Ronaldos totale antal ligamål for sæsonen, og de begge er nu på en delt førsteplads i topscorerkonkurrencen med 30 mål.

Efter 79 minutter fik Rayo lov til at prøve sig af med lidt offensive kræfter, men blev stoppet af Dani Alves, som var sidste mand. Alves blev udvist og efterfølgende eksekverede Alberto Bueno selv straffesparket. Og dermed fik gæsterne en lille reducering, som dog ikke hjalp det store.

I det 90. minut afsluttede Barcelona dog selv festen, da Luis Suarez nettede sit andet mål i kampen.

Flere mål blev det dog ikke til. Kampen sluttede 6-1 til hjemmeholdet, som nu kan glæde sig over at kalde sig nummer et igen.