AaB forværrer SønderjyskE-krise

AaB viste effektivitet fra øverste hylde, da man på bare et enkelt minut scorede to gange efter pausen og sikrede sejren på 0-3 over SønderjyskE.

Meget var på spil, da SønderjyskE søndag tog imod AaB på Sydbank Park. Begge mandskaber er i store problemer i foråret, men kunne med en sejr få en del af kritikken til at forstumme. Denne opgave kom de nordjyske gæster bedst fra, da man efter genialiteter i anden halvleg sikrede alle tre points med sejren på 0-3.

SønderjyskE lagde bedst fra land, og stod højt på banen. Det var dog AaB, der først for alvor blev farlige. Efter tre minutters spil kom Thomas Enevoldsen tæt på en friløber med Marin Skender, men sparkede forbi fra kanten af feltet. SønderjyskE trak sig hurtigt længere tilbage, og overlod spillet til AaB, der var tæt på efter gode kombinationer i det niende minut.

SønderjyskE blev først farlige rundet 21 minutters spil, da Marvin Pourie vendte rundt fra kanten af feltet og sparkede bolden et par meter over mål. Fire minutter efter fik Anders K. Jacobsen halvlegens største chance, da han efter godt opspil testede den fjerneste opstander, inden bolden gik tilbage i spil.

Hjemmeholdet kom bedre med frem mod pausen, hvor Johan Absalonsen sparkede over med ti minutter til pause. Thomas Enevoldsen blev nærgående på frispark tæt på mål, men Marin Skender reddede til hjørne. Det kom der ikke noget ud af, og dermed måtte de to hold gå til pause med 0-0 på måltavlen.

SønderjyskE kom aggressivt ud til anden halvleg. Johan Absalonsen testede kort efter pausen, inden Marvin Pourie fem minutter inde i anden halvleg forvandlede en friløber til et skidt boldtab. Herfra overtog AaB, og rundet 51 minutter fik Nicklas Helenius chancen alene med Marin Skender. Denne duel vandt keeperen dog.

Værternes defensiv tog sig dog flere pauser undervejs i anden halvleg, og dette blev dyrt. Med knap en halv time igen spillede Nicolaj Thomsen flot Anders K. Jacobsen fri, og denne gang havde Skender ingen chance i målet. Sekunder efter bolden var givet op fik AaB en ny friløber, hvor Nicklas Helenius rundede Marin Skender. Fra spids vinkel lignede chancen en spildt mulighed, men angriberen følte flot bolden i netmaskerne til 0-2.

Scoringerne tvang SønderjyskE frem i slutfasen, men helt farligt blev det ikke for alvor. Morten Beck sparkede lige på Thomsen med 25 minutter tilbage, inden Johan Absalonsen kort efter flugtede bolden ud på parkeringspladsen foran Sydbank Park. I stedet var det AaB, der i overtiden lukkede kampen til 0-3, da Anders K. Jacobsen headede et flot chip i nettet til 0-3

Et resultat der sender nordjyderne i en mere tryg position 13 points over stregen, mens SønderjyskE blot er otte points fri fra nedrykning. Vinder FC Vestsjælland i Brøndby senere søndag kan dette blive til bare fem points. Med resultatet er SønderjyskE uden scoringer i fire kampe på stribe.