1. division

AaB udbygger kurs mod Superligaen

AaB hentede søndag et enkelt point mere til kontoen i 1. division i lokalkampen mod Vendsyssel.

Det nordjyske lokalopgør mellem Vendsyssel og AaB endte uden vinder 2-2, men aalborgenserne udbygger alligevel forspringet i spidsen af 1. division.

Fredericia på tredjepladsen er nærmeste forfølger til de to oprykningspladser, men holdet tabte lørdag med 0-4 til Kolding. Afstanden til AaB er derfor nu på hele 17 point, og AaB har solid kurs mod superligaoprykning med otte runder tilbage.

AaB er på førstepladsen med 55 point, mens Sønderjyske er på den anden oprykningsplads som nummer to med tre point færre. Vendsyssel er på femtepladsen i rækken med 37 point efter 24 kampe.

Hjemmeholdet fra Hjørring drillede det aalborgensiske tophold fra start. Vendsyssel tog føringen efter otte minutter på et hovedstødsmål af forsvarsspilleren Omar Jebali.

Føringen holdt dog blot tre minutter, før AaB bragte balance i regnskabet. Et indlæg til bageste stolpe lå lige til, at angriber Oliver Ross kunne sætte panden på udligningen.

AaB viste sine offensive kvaliteter og hvorfor holdet fører 1. division ganske suverænt. Efter 25 minutter var det offensivspilleren Younes Bakiz, der flot sparkede 2-1-målet ind efter et fladt indlæg fra højre.

For tredje gang i kampen blev en hovedstødsscoring sat ind, da Vendsyssel udlignede efter 50 minutter. Rasmus Thellufsen steg til vejrs på et indlæg, og Vendsyssel-spilleren headede bolden kraftfuldt i kassen.

Opgaven blev ikke nemmere for AaB, da holdet blev reduceret til ti mand med en halv time tilbage. Målscoreren Oliver Ross fik sit andet gule kort, fordi dommer Mikkel Redder vurderede, at Ross forsøgte at filme sig til et straffespark, og så måtte angriberen tidligt i bad.

Flere mål blev det ikke til i kampen i Hjørring, og AaB kunne sætte et enkelt point mere ind på kontoen i toppen af rækken.