Brøndby og FCK delte i røg og damp

Et underholdende og chancerigt københavnerderby mellem Brøndby og FCK endte 1-1. Andrija Pavlovic og Andrew Hjulsager scorede målene.

Tipsbladet.dk på Brøndby Stadion

Der var engang, hvor kampe mellem Brøndby IF og FC København altid var topkampe. De tider har de seneste mange sæsoner blot eksisteret i erindringen, men nu er de måske på vej tilbage. Det var nemlig præcis som i de gamle dage, da de evige køberhavner-rivaler tørnede sammen på Brøndby Stadion søndag eftermiddag. Brøndby lå nummer et, FCK lå nummer to.

I røg og damp på den københavnske Vestegn blev tilskuerne vidner til et underholdende derby, der havde lidt af det hele - heldigvis også scoringer. Opgøret endte således 1-1.

Allerede efter tre minutters spil havde FCK bolden i nettet, da Thomas Delaney steg til vejrs efter et frispark af Peter Ankersen, men lige som jublen brød løs hos udeholdets fans, flagede linjedommeren for offside. Dermed stod der stadig 0-0 på måltavlen, men Brøndby blev for alvor advaret om FCK'ernes styrke ved dødbolde.

Lidt efter var det Federico Santander, der var på spil, da FCK-angriberen blev spillet helt fri af William Kvist, men paraguayaneren var for langsom om at få afsluttet, og chancen løb ud i sandet. Efter et kvarter var FCK tæt på igen, da Johan Larsson måtte klare et forsøg fra Youssef Toutouh på selve målstregen. Det var så afgjort gæsterne, der fik den bedste start på kampen.

Den første farlige Brøndby-afslutning i kampen faldt kort før den halve time, da Teemu Pukki testede Robin Olsen, men den svenske keeper var på plads.

Brøndby kom generelt en smule bedre med efter en meget dominerende FCK-start på kampen, men løverne tog styringen tilbage og bragte sig foran få øjeblikke før pausefløjtet. Peter Ankersen tørrede Svenn Crone og lagde bolden ind i panden på Andrija Pavlovic, der gjorde det til 1-0, som også var stillingen ved pausen.

Anden halvleg bød fra start på en række chancer i begge ender. Den største tilfaldt Teemu Pukki efter 57 minutter, da han kom foran Mathias Zanka Jørgensen i FCK-feltet, men den finske topscorer fik ikke afsluttet ordentligt. Det gjorde Svenn Crone til gengæld kort efter. Brøndbys venstreback testede Robin Olsen med et helt suverænt langskud, men FCK-keeperen reddede.

Det var på dette tidspunkt Brøndby, der skabte chancerne, og midtvejs i anden halvleg gav det pote. Kamil Wilczek fik bolden i fødderne, og han lagde den flot videre til Andrew Hjulsager, der fra kanten af feltet helflugtede bolden i nettet til 1-1.

I den resterende del af kampen var der små chancer i begge ender. Frederik Holst kunne med lidt god vilje være blevet matchvinder, og det samme kunne indskifterne Andreas Cornelius og Rasmus Falk.

Men det københavnske derby sluttede 1-1, og dermed holder Brøndby FC København bag sig i tabellen.