Esbjerg slog Hobro i målfest

Seks mål og hattrick fra Jakob Ankersen var overskrifterne i en underholdende Superliga-affære lørdag aften.

Vigtige points var på spil i Superligaen, da Esbjerg tog imod Hobro. I en underholdende affære blev tilskuerne forkælet med hele seks scoringer, da Esbjerg med en sejr på 4-2 kunne juble.

Esbjerg åbnede aggressivt med et hurtigt tilbud til Martin Pusic, hvor Jesper Rask dog flot afviste. Gæsterne var dog presset langt tilbage i indledningen, hvor Robin Söder kom tæt på efter et kvarter, inden Jonas Knudsen fem minutter efter sparkede tæt forbi.

Frem mod pausen kom Hobro dog bedre med. Mads Hvilsom fik en god afslutning sendt af sted i det 38. minut, og i halvlegens sidste minut kom oprykkerne i front. Martin Thomsen tog chancen på direkte frispark, og med et fremragende spark scorede han uden chance for Martin Dubravka i EfB-målet.

Esbjerg fik dog svaret igen bare et halvt minut efter. Et nedfald i feltet havnede for fødderne af Jakob Ankersen, der med et resolut spark sikrede 1-1 ved pausen.

Anden halvleg blev indledt med et brag af Mohammed Fellah, der dog blev flot afvist af Jesper Rak. Hobro-keeperen kunne dog intet stille op få minutter efter. Jonas Knudsen tog chancen udefra, og med et drøn sparkede han bolden op i krogen til 2-1 for Esbjerg.

Utrolige minutter bød på endnu en scoring ti minutter efter. Et Hobro-hjørnespark blev forlænget i feltet, og ved bagerste stolpe headede Mads Hvilsom sig op på førstepladsen på topscorerlisten med sin scoring til 2-2.

Efter 67 minutters spil gik det dog galt på ny for Hobro. Jonas Damborg begik klodset straffespark mod Jakob Ankersen, der selv tog opstilling ved 11 meter pletten. Køligt bragte han værterne foran med 3-2 med tyve minutter tilbage.

Hobro pressede på for udligningen i slutfasen, men i overtiden lukkede Jakob Ankersen opgøret da han fuldendte sit hattrick. Med 4-2 på tavlen tog Esbjerg en vigtig sejr i bunden af Superligaen, hvor holdet med 18 points overhaler SønderjyskE, der dog skal i aktion søndag.