FC Vestsjælland henter smal sejr over mestrene

FC Vestsjælland og AaB leverede et af de dårligst spillede opgør i årets Superliga, da hjemmeholdet vandt med 1-0.

FC Vestsjælland og AaB leverede mandag aften en af de dårligst spillede opgør i dette års Superliga, da hjemmeholdet vandt med 1-0 på et mål scoret af Rasmus Festersen med et kvarter tilbage af opgøret.

Lad det være sagt med det samme. Havde man taget turen til Slagelse med den forhåbning, at man skulle forkæles med fodbold fra den allermest underholdende skuffe, så havde man rejst forgæves. Der er heldigvis meget langt i mellem kampe i landets bedste række, hvor niveauet er så lavt, som tilfældet var i de første 45 minutter af mandagens opgør.

Første halvleg var en lang symfoni af fejlafleveringer, dårlige beslutninger og elendige afslutninger. Derfor er der heller ingen grund til at lade sig hænge i de første 45 minutter.

Efter pausen var der anderledes intensitet i opgøret. Det virkede til, at Kent Nielsen havde benyttet pausen til at give samtlige spillere en opsang fra en anden verden, for pludselig var det til at se lidt energi fra de sortklædte nordjyder. Desværre for AaB holdt det kun cirka 20 minutter, så fes luften ud af den kun halvtudspilede balon.

Det tætteste AaB'erne var på en scoring, var da Anders K. Jacobsen på imponerende vis formåede at banke bolden op på lystavlen, efter Helenius' ellers fine oplæg.

Derfor sad man også med følelsen af, at hvis der skulle komme en scoring på Harboe Arena denne september aften, så skulle det ske ved enten en dødbold eller en en-mands-præstation. Og det var netop sidstnævnte, der skulle give aftenens eneste scoring.

Rasmus Festersen var kampen igennem yderst anonym, men angribere er med for at score mål, og så er det mere eller mindre ligegyldigt, hvad de ellers bedriver resten af tiden med.

På midten af banen modtager han bolden med godt et kvarter igen, her tæmmer han bolden med brystet og sætter så i løb mod et AaB-forsvar, der personificeret ved Rasmus Thelander så passivt til, da FC Vestsjælland-angriberen tager et træk ind i banen, og sparker bolden knastørt ind ved den nærmeste stolpe.

Det er meget svært at sætte en finger på kampens resultat, det var skarpheden i AaBs spil simpelthen for ringe til. Derfor kan FC Vestsjælland efter aftenens kamp sætte tre point ind på kontoen, så man nu har 10 point efter otte kampe - nøjagtig det samme som dagens modstander.