FCM nedkæmper Silkeborg til sidst

FC Midtjylland havde svært ved at bryde en solid defensiv fra Silkeborg, men kunne i slutfasen sikre sejren på 1-0 foran eget publikum.

9.058 tilskuere havde fredag taget turen til fodbold i Herning, da FC Midtjylland tog imod Silkeborg IF. Et opgør med værterne i offensiven kampen igennem, men hvor guld-favoritterne havde det svært mod et solidt Silkeborg-hold. I slutfasen lykkedes det dog for topholdet at hente alle tre points.

Kampen blev indledt med tung tavshed fra lægterne. I det første kvarter protesterede fansene mod det omstridte Away-kort, og på banen var der heller ikke meget at juble over i indledningen. Morten Beck var tæt på i en jævnbyrdig indledning, da han alene med Jakob Haugaard mislykkedes med at få kontrol. I den anden ende kom Kristian Bak tæt på efter fem minutters spil, da forsvarsspilleren var tæt på at nå højest til et indlæg.

FC Midtjylland dominerede, men Silkeborg pressede højt, og forhindrede værterne i at skabe ro. Efter 14 minutters spil kom Sylvester Igboun dog tæt på fra distancen, da han firsttimede sit forsøg lige på Thomas Nørgaard i Silkeborg-målet. Ti minutter efter kom Igboun tæt på for alvor, da et indlæg blev headet videre til Igboun ved bagerste stang, hvor FCM-profilen dog misbrugte.

Morten Beck forsøgte sig med et langskud, inden tempoet faldt frem mod pausen. I halvlegens sidste fem minutter pressede hjemmeholdet dog Silkeborg helt tilbage. Martin Pusic burde have scoret efter et præcist hjørnespark, men misbrugte det store tilbud ved bagerste stolpe. Dermed var cifrene helt lige ved pausen.

FC MIdtjylland kom stormende ud efter pausen. Sylvester Igboun prøvede fra distancen tre minutter inde i anden halvleg, men Thomas Nørgaard tog fra. I den anden ende kom Silkeborg ikke frem til meget, og satsede primært på dødbolde, hvor man dog ikke for alvor blev farlige. Martin Pusic fik sit forsøg blokeret i feltet med 25 minutter igen, inden værterne satte tempo på opgøret.

Erik Sviatchenko var tæt på at heade værterne foran efter 67 minutters spil, inden Kristian Bak tæt under mål sparkede tæt forbi. Det hårde pres gav dog pote to minutter efter, da Rilwan Hassan dukkede op. Et fornemt indlæg fra Igboun blev forlænget af Morten Duncan, og bagerst i feltet udplacerede Hassen en chanceløs Thomas Nørgaard i det lange hjørne.

I kampens døende minutter kom Silkeborg tæt på i flere omgange, da dødbolde blev farlige. Jakob Haugaard tabte bolden tæt under mål, men trods mange spillere i feltet udeblev overraskelsen for Silkeborg. Med sejren på 1-0 har FC Midtjylland fortsat solid kurs mod mesterskabet, mens Silkeborg hænger fast i bunden med 15 points op til stregen.