FCM overvintrer på førstepladsen efter sikker sejr over AaB

FC Midtjylland sejrede sikkert 2-0 over AaB, og dermed er det midtjyske førerhold sikker på at kunne overvintre på førstepladsen i Superligaen.

Der var dømt storkamp i Herning med denne sæsons bedste mandskab i Superligaen mod de forsvarende mestre, og det slap udfordrerne bedst fra. FC Midtjylland vandt 2-0 efter en underholdende kamp, og det kunne sagtens være blevet til flere mål - fra begge mandskaber.

Allerede efter seks minutter var Marcos Urena, der havde afløst Morten 'Duncan' Rasmussen i front, i fokus, da han med en fiks vending fik sat sin direkte modstander og efterfølgende satte Kristian Bak fremragende op. FCM-anføreren var dog lidt for befippet og sendte bolden over mål.

Efter en halv times spil kom FC Midtjylland så for alvor i gang. En velspillende Kristoffer Olsson sendte Pione Sisto flot afsted, og Nicolai Larsen fik sendt afslutningen ud til hjørnespark. Det blev hurtigt afviklet, og så stod Sylvester Igboun helt fri inde foran mål, og han kunne med aftenens letteste berøring heade bolden i netmaskerne.

13 minutter senere var Marcos Urena så på spil igen. Tim Sparv afsluttede fint udefra, Nicolai Larsen havde problemer med at holde bolden, og så var den costaricanske angriber over returen, der blev sendt i mål.

I anden halvleg var FC Midtjylland mere spilstyrende, men der var alligevel en række tilbud. Nicolai Larsen kiksede slemt midtvejs i anden halvleg, da han clearede en bold ved at smide den direkte ud i fødderne på Urena, men angriberen kiksede den store chance, hvilket var heldigt for AaB-keeperen.

Til slut i kampen blev der skruet op for dramatikken, da den indskiftede Rilwan Hassan fik raget to gule kort til sig på trods af lidt over 20 minutter på banen, men det ændrede ikke på kampens udfald. 2-0 til FC Midtjylland, der nu fører Superligaen med 10 point ned til Randers FC på andenpladsen. AaB er fortsat nummer fem.