FCM vandt chancerig fredagsfight

Et selvmål afgjorde kampen mellem FC Vestsjælland og FC Midtjylland.

Det var to hold på jagt efter oprejsning, der her til aften gik på banen i Slagelse. Hjemmeholdet FC Vestsjælland skulle forsøge at komme tilbage efter nedturen i seneste runde, hvor AGF udlignede i overtiden, og FC Midtjylland havde samme intentioner efter et 0-1 nederlag til Brøndby.

FC Midtjylland endte med at vinde 1-0 efter et selvmål af FC Vestsjællands Jean-Claude Bozga, men kampen kunne lige så godt være endt 3-3 – i hvert fald burde begge hold have scoret mange flere mål.

FC Vestsjælland begyndte kampen bedst og lagde pres på FC Midtjylland fra start, men det var udeholdet, som kom foran efter blot otte minutters spil. Marco Larsen tog et løb på venstrekanten og smed et indlæg på tværs. Her sendte Jean-Claude Bozga hårdt presset af Morten ”Duncan” Rasmussen bolden i eget net.

Kort efter var hjemmeholdets Michael Lumb tæt på at udligne efter en flok aktion. Lumb driblede sig med en smart finte fri på kanten af feltet og sendte en kvalificeret afslutning mod mål, men Jonas Lössl reddede bolden til hjørnespark.

I det 15. minut burde Morten ”Duncan” Rasmussen have gjort det til 2-0. En lang aflevering endte hos angriberen, der alene med målmanden skød lige forbi den fjerneste stolpe. Senere i halvlegen havde ”Duncan” endnu en stor chance. Her blev han spillet fri foran mål af Kristian Bak, men den normalt mere træfsikre angriber ramte bolden skidt.

Kort efter var det FC Vestsjællands tur til at misse en mulighed. Dennis Sørensen stod helt fri i feltet, men indlægget lå en anelse bag den hovedstødsstærke angriber, der ikke kunne få nok kraft på forsøget. Derfor var stillingen 0-1 ved pausen.

Få minutter inde i anden halvleg havde ”Duncan” igen-igen en stor chance. Alene med målmanden afsluttede han dog for svagt. Meget bedre var Rasmus Festersens afslutning for hjemmeholdet ikke lidt senere. Et indlæg fra Michael Lumb blev headet på tværs i feltet af Dennis Sørensen, og her stod Rasmus Festersens helt fri et par meter fra mål, men afslutningen blev banket op i aftenhimlen.

Og FCV var igen tæt få momenter senere. Efter et fint gennemspillet angreb forsøgte Rasmus Festersen sig med et skud lige uden for feltet, men bolden røg lige forbi stolpen.

I resten af kampen jagtede FC Vestsjælland udligningen, men FC Midtjylland holdt stand og hentede dermed tre vigtige point. Det betyder, at de nu er fem point foran AaB på andenpladsen - dog har midtjyderne spillet en kamp mere. FC Vestsjælland ligger nummer seks, men bliver måske overhalet, når hele runden er spillet.