Unge FCN kom tilbage på tavlen

Kasper Hjulmands unge hold vandt for første gang i adskillige runder, da Viborg blev sendt fra Farums kunstgræs med et 1-0-nederlag, som Joshua John sikrede

I Farum kom kampen lidt for sent i gang på grund af problemer med det ene mål, og om det var et udtryk for Kasper Hjulmands unge hold i alder hænger efter de fleste modstandere, skal vi lade være usagt, men sandt var det i hvert fald, at FC Nordsjælland stillede til start med 9 ud af 11 spillere på bare 22 år eller derunder.

Ikke desto mindre var det en masse at hente for det unge hold, der var uden sejr i sine foregående seks kampe, mens Johnny Mølby og Viborg-holdet kom efter mandagens 1-0-sejr.

20-årige Marcus Ingvartsen var udvalgt som anfører, og det var netop den unge U21-landsholdsakuelle angriber, der fik kampens første store tilbud, da han blev spillet alene igennem efter småspil. Lige på målmanden.

FCN var generelt bedst og fik kort tid efter nok en mulighed. David Moberg Karlsson blev sendt dybt med en lang aflevering, Peter Friis Jensen var langt og dårligt ude af sit mål, men den svenske kantspiller headede først over den flagrende udebanemålmand og forbi målet.

19 minutter var der spillet, da FCN fik sig en fortjent føring, og det var som skåret efter en skabelon. Joshua John fik efter hurtige, besnærende kombinationer bolden ved bagerste stolpe. Tap in. 1-0.

Viborg kom siden længere frem, men det var småt, hvad man nåede at skabe inden pausen. Bedste tilbud kom efter en halv time, hvor Serge Deble med en strålende, skærende aflevering fandt Lukas Lerager i dybden. Midtbanen var fri og fik sig en stor chance, som Runarsson i Nordsjælland-målet dog lukkede ned.

20-årige Martin Ingvartsen og 21-årige Stanislav Lobotka sørgede for en tidlig mulighed efter pausen, hvor Ingvartsen sparkede lige under overliggeren og fik sit venstrebensforsøg reddet, inden Lobotka senere i halvlegen selv satte en chance op, inden han sparkede på overliggeren. Meget tæt på.

Modsat var Serge Deble notorisk farligste mand og havde flere tilbud, der aldrig var helt farlige, hvorfor det altså ikke blev til flere mål; FC Nordsjælland og Kasper Hjulmand fik altså en tiltrængt sejr og lidt ekstra tid til at puste ud.