Vanvidstackling og flot mål i FCK-sejr i Tjekkiet

Ovenpå gårsdagens skuffende FC Midtjylland-nederlag til APOEL Nicosia, var det op til FC København at forsvare Danmarks ære her til aften ude mod Jablonec i Europa League-kvalifikationen.

Københavnernes startopstilling indeholdt et par overraskelser, hvor Youssuf Toutouh var foretrukket fremfor Kasper Kusk og ikke mindst at Frederico Santander, der ikke har trænet med holdet i mange dage, startede oppe foran sammen med Nicolai Jørgensen.

FC København mødte et tjekkisk mandskab, der var meget disciplineret og stod kompakt og hele tiden lurede på kontraen i de første tyve minutter.

Kampens første store mulighed tilfaldt tjekkerne efter tyve minutter spil, hvor en flad afslutning bliver parreret af Stephan Andersen og Peter Ankersen lige akkurat clearet for returen for næsen af en Jablonec-spiller.

Bare et minut efter måtte Stephan Andersen igen i aktion, da han bevæger sig ud af sit felt og cleare en stikning.

Det var som om, at tjekkerne herefter fik blod på tanden og skruede tempoet en smule op og pressede danskerne længere tilbage på banen, end de egentlig vil stå.

Derefter fik FCK bedre styr på det, var mere på bolden og kom frem til optræk til chancer, men det blev aldrig rigtig farligt. Efter 35 minutters spil, var det så lige ved at gå helt galt for gæsterne, da Mathias "Zanka" lidt nonchelant forsøgte at drible uden om den fremadstormende Jablonec-angriber, der dog havde læst ham og dermed fik en friløber mod mål. Til FCK’ernes held svigtede teknikken hos Jablonec-angriberen og friløberen blev forvekslet til et københavnsk målspark.

FCKs bedste mulighed i første halveg kom efter små 40 minutters spil, da Benjamin Verbic blev nedlagt lidt udenfor tjekkernes felt. Nyindkøbet Frederico Santander blev sat til at sparke, og det gjorde han ganske kompetent, men efter to forsøg fik tjekkernes målmand bolden under kontrol uden for alvor at være i problemer.

Ståle Solbakken måtte have talt med store, norske bogstaver i pausen, for det var et helt andet og mere tændt FC København-hold der kom ud til anden halveg.

Efter 53 minutters spil, stemplede FCKs Benjamin Verbic for alvor ind i kampen, da han tog sagerne i egen hånd og efter et bar løb med bolden, hamrerede kuglen ind helt oppe i det ene målhjørne ude fra kanten af feltet og gjorde det til 1-0 til gæsterne.

Scoringen til gæsterne fik hjemmeholdet til at reagere prompte med en dobbeltudskiftning umiddelbart efter.

Indskiftede Stanislav Tecl var dog en kende for overtændt, da han efter bare efter syv minutter på banen kaster sig ned i hovedløs tackling bagfra på FCKs venstreback, Ludwig Augustinsson, der helt korrekt takserer til et rødt kort.

Nede 0-1 og en mand i undertal med 20 minutter igen, stod tjekkerne nu overfor en svær opgave resten af kampen.

Herfra kørte FCK’erne sejren stille og roligt hjem, og kan dermed tage et noget nær perfekt udgangspunkt med til København forud for returopgøret i næste uge.