Wieghorst vil have bedre boldomgang i AaB

Det var ved at gå galt mod FC Helsingør, blandt andet fordi AaB gav bolden væk for let, mener cheftræner Morten Wieghorst.

Søndag vandt AaB 1-0 over FC Helsingør på mål af Jannik Pohl, men det kunne sagtens have endt uafgjort eller det, der var værre. Det mener i hvert fald AaB's cheftræner, Morten Wieghorst.

Han var ikke helt tryg i anden halvleg, da han så et AaB-hold, der ikke holdt godt nok på bolden, men i stedet gav Helsingør for meget spil og for mange chancer. Det skal gerne blive bedre til næste gang.

- Vi begynder at give bolden væk for let, og vores pres sidder ikke på den rigtige måde. Så vi skal være bedre på bolden og vinde de perioder, hvor det ikke er nødvendigt at forcere noget, siger Morten Wieghorst til Nordjyske.

Statistikken underbygger hans påstand, for ifølge Superliga.dk's tal havde oprykkerne spilovertaget i stort set hele anden halvleg. Spilovertaget udregnes ud fra, hvilket hold der lægger pres på modstanderne, hvor på banen spillet foregår, antal chancer holdene skaber og scorede mål.

Her fremgår det blandt andet, at FC Helsingør havde 11 afslutninger i anden halvleg, mens AaB måtte nøjes med tre. Alligevel var det altså nordjyderne, der hentede de tre point og dermed lagde tiltrængt afstand til bunden.

Holdet har nu 15 point og indtager ottendepladsen, mens FC Helsingør hænger fast i dyndet med deres ni point og 13. plads.