Video : Tipsbladet
EM

Efter DBU-forsvar af Hjulmand: Det er noget vrøvl!

Det er noget vrøvl, når Peter Møller mener, at der ikke må sættes spørgsmålstegn ved Kasper Hjulmand, mener Tipsbladets chefredaktør, Allan Olsen.

SELVFORSTÅELSEN I DBU og afkoblingen til fodboldfans, som de er flest, hører fortsat til i en klasse for sig selv.

Det er en helt særlig disciplin, hvor Danmark - i modsætning til på banen - hører til i toppen i europæisk fodbold!

Først gik DBU-direktør Erik Brøgger Rasmussen ud med brask og bram og ville i bedste embedsmandsstil tørre en regning af på to fodboldfans, der sørme havde formastet sig til at kritisere UEFA.

Så meget for ytringsfrihed og følingen med stemningen omkring en organisation som UEFA.

DERNÆST VAR det naturligvis alle os andre, der havde set Danmarks indsats mod Slovenien helt forkert. Der var ikke noget at komme efter, mente Kasper Hjulmand!

NU SKAL vi så høre fodbolddirektør Peter Møller på TV2 sige: ‘’Jeg synes ikke, at der noget i de resultater, som gør, at der skal sættes spørgsmålstegn ved Kasper Hjulmand.’’

Nå for dælen. Det var da en overraskende melding fra manden, der ansatte samme Kasper Hjulmand.

Desværre er det noget ubegribeligt vrøvl. Selvfølgelig skal vi da have lov til at sætte et endog meget stort spørgsmålstegn ved Kasper Hjulmand.

DBU's fodbolddirektør forsvarer Kasper Hjulmand. Foto: Alamy

HVIS PETER Møller skulle have glemt det, så er facit for de to seneste slutrundedeltagelser følgende:

  • Syv kampe spillet - nul(!) sejre.
  • Syv kampe spillet - tre (!) mål scoret.

I HVILKEN VERDEN skulle det ikke give både panderynker og få en masse spørgsmål til at tårne sig op? Jo, i DBU’s naturligvis, men alle andre steder, ville de fleste jo nok tænke: ‘Det var ligegodt satans’.

Vi taler altså om modstandere som Tunesien, Australien, Slovenien og Serbien.

SAMME PETER MØLLER vender naturligvis tilbage til den vanvittige sommer i 2021, hvor et landshold blev båret frem på en bølge af sammenhold og vilje efter Christian Eriksens kollaps. Flot, afgjort. En festrus.

Det har så senere vist sige, at netop den slutrunde var en ‘outlier’, altså den, der stikker ud.

Man har åbenbart også besluttet i DBU, at historiefortællingen skal være den om marginaler, men stop. Bare stop!

Sagen er jo, at vi er endt et sted, hvor vi er et tungt, defensivt tænkende, resultatorienteret landshold. Eller alt det som Kasper Hjulmand blev ansat til at ændre fra Åge Hareide-tiden.

Foto: Alamy

DET ER DA bestemt sympatisk at prøve at beskytte sine ansatte, men det er jo komisk at mene, at der ikke kan stilles spørgsmålstegn til Kasper Hjulmand som landstræner.

Desværre ønsker Peter Møller og DBU ikke at uddybe holdningen overfor Tipsbladet, så åbenheden øjensynligt også ved at få trænge kår hos fodboldunionen.

Hvis Peter Møller er sin opgave voksen, så skulle han hellere bruge tiden på at finde ud af, hvorfor Danmark har et hold, der hverken kan vinde eller score mål? 

Det er jo lige præcis en træners ansvar - og den opgave har Kasper Hjulmand nu i to slutrunder i træk ikke kunnet løse.

Derfor stiller vi spørgsmål hér på Tipsbladet - og det gør vores brugere i den grad også. 54 procent af lidt mere end 2.600 brugere mener, at der skal findes en ny landstræner nu.

Resultatet af Tipsbladets afstemning om Peter Møllers udmelding. Foto: Alamy

SELVFØLGELIG SKAL DBU ikke løbe efter en folkestemning, men burde i den absolut seriøse afdeling finde ud af, hvorfor vi er endt med en landstræner, der ikke kan vinde slutrundekampe. 

Det handler nemlig ikke om marginaler…