Video : Tipsbladet
Superliga

Drabeligt derby: Man kan hurtigt blive til grin

Derby-sejren til kontra-stærke FCK sender favoritværdigheden til guldet mod Jacob Neestrup og co., mener Tipsbladets chefredaktør, Allan Olsen.

TIL GRIN KAN man altid blive. Det er nemt - og ja, undertegnede var en af dem, der sendte FCK ud af guldkampen for en måneds tid siden.

Meget er sket siden, mange point tabt af de konkurerende mandskaber - hvis vi lige holder FCN ude af den ligning - og så er FCK begyndt at vinde flere fodboldkampe i træk. Nu er de på fire af slagsen, og det har de ikke prøvet siden starten af denne sæson.

DERBYET VAR en drabelig og voldsomt underholdende omgang. Bedst personificeret af det røde kort til Brøndbys assistenttræner Martin Retov for et halsgreb på Elias Jelert, mens Jacob Neestrup i samme sekvens kunne nøjes med gult. Det var derby-tænding med masser af glød. Fedt nok - og stærkt håndteret af Jakob Kehlet.

Sammen med et sidste minuts VAR-drama, et tåbeligt rødt kort til Tshiembe og straffesparket til FCK, som Kevin Diks omsatte.

Det var derbyet, FCK ikke måtte tabe for at bevare gulddrømmene - og opskriften fra Jacob Neestrup så nogenlunde klar ud. Stærk og kompakt defensiv når Brøndby var på bolden kombineret med et stærkt pres for at fremtvinge de kontraløb, der blandt andet gav sejrsmålet.

En usædvanlig udgave af FCK, der ellers gerne vil dominere kampene, men det var nogenlunde samme formel, der gav en 3-0-sejr i Silkeborg i sidste runde.

 Der var masser at juble over for FCK-fansene. Foto: Alamy

MÅSKE EN ERKENDELSE af, at FCK i denne sæson har haft mere end svært ved at diktere, styre, organisere kampene? Under alle omstændigheder, så lykkedes det til fulde mod Brøndby, der igen var foran, men ikke formåede at styre den føring hjem.

For ja, FCK har masser af dygtige kontraspillere. Orri Óskarsson som både bomstærk opspilsstation, men også med fart i stængerne - og så Mohamed Elyounoussi og Elias Achouri til at drive bolden frem. Lige præcis den kombination, der afgjorde 3-1-kampen i Brøndby.

DET ER MÅSKE IKKE lige præcis det DNA, der ruller hårdest i FCK-blodårene, men det ser ud til at virke - og netop derby-sejren og de fire vundne kampe i træk bør give FCK-mandskabet så meget mod på livet, at de er i pole-position til mesterskabet.

Det var en derby-sejr, der kan være den raket i røven, der sender FCK i guldkredsløb.

Læg oven i, at de indskiftninger FCK foretager mod Brøndby ikke svækker holdet en centimeter. Det er Jordan Larsson, Rasmus Falk, Viktor Claesson, Lukas Lerager og Birger Meling, der kommer ind. Altså sikre startere på de fleste andre Superligamandskaber.

Det er bare en kæmpe trumf så sent på sæsonen - og noget, Brøndby kun kan drømme om.

 Sean Klaiber måtte udgå af derbyet med en skade. Foto: Alamy

BRØNDBY? Ingen skal afskrives i mesterskabsduellen - og Brøndby har klart det bedste slutprogram med FCN (h), Silkeborg (u) og AGF (h).

Alligevel virker Brøndby en smule på flade fødder. Ja, Nicolai Vallys er stadig omdrejningspunktet, men når Ohi Omoijuanfo og Yuito Suzuki falder ud, som de gjorde mod FCK, så er der for lidt at byde på i offensiven. Brøndby fortsætter altså den halvvsløje stime som Jesper Sørensens mandskab er røget ind i. 

MEN HEY, det er Superligaen, så vi ved jo bare, at alt kan ske - og at man hurtigt kan blive til grin…