Video : Tipsbladet
Bundesliga

Hjulmands hårde valg: Er Schmeichel færdig?

- To Bundesliga-målmænd med dansk pas tørner sammen i Berliner-derby, og den ene bør være alvorligt inde i billedet som førstemålmand på landsholdet, mener Tipsbladets ansvarshavende chefredaktør, Allan Olsen

TYSKLAND ER – langt om længe – leveringsdygtig i Leopard-kampvogne, men har i en rum tid været det i danske landsholdsmålmand.

Hér skal det dog ikke handle om de tonstunge bæltekøretøjer, men de handskebeklædte torwart’er, der huserer i Bundesligaen.

To af de mest markante har heldigvis dansk pas, har netop været til VM i Qatar for de rød-hvide – og lørdag tørner Oliver Christensens Hertha Berlin sammen med Frederik Rønnows Union Berlin på det smukke Olympia Stadion i det store Berlin-brag.

BEGGE ER førstevalg mellem stængerne, og udover det fantastiske i, at både Frederik Rønnow og Oliver Christensen har gjort det storslået i denne sæson, så dukker et andet spørgsmål også op: Hvor længe holder Kasper Schmeichel – og hvem skal afløse ham som landsholdets førstekeeper?

Landsholdets sidste skanse er fylder 37 år i november i år – og vil altså være tættere på de 38 vintre, når EM i Tyskland sparkes i gang i sommeren 2024.

DET ER TRODS alt en sjat på trods af alt den rutine og lederskab, det nu engang giver, og jeg tror, det må være fair at sige, at Schmeichel hverken bliver hurtigere, mere smidig eller bedre med bolden, som årene går.

Tilværelsen i franske Nice har heller ikke været uden knaster for målmanden med de mange afsindigt vigtige redninger for Danmark
VM var ingen katastrofe for Kasper Schmeichel, selvom man stadig sidder med fornemmelsen af, at en yngre udgave ikke havde ladet Kylian Mbappe score til 2-1 snublende tæt under mål i puljekampen mod Frankrig.

SELVFØLGELIG VIL en altid ultra-ærgerrig Kasper Schmeichel ikke lade sig skubbe ud af kassen frivilligt, men Kasper Hjulmand skylder alligevel sig selv at give det en tanke.
Det er hans ansvar og den formentlig sværeste del af jobbet - at sige stop for trofaste og værdifulde spillere i tide. Inden de bliver en belastning og ikke en gevinst.
Et ganske naturligt skifte vil jo være, når EM-kvalifikationen tager fart hér i foråret. Det vil give en ny førstekeeper muligheden for at spille sig helt på plads inde EM-slutrunden næste år.

Risikabelt? Næh, ikke set herfra. Frederik Rønnow – og ja, han er det oplagte valg – er kun blevet overgået af Yann Sommer som bedste målmand i Bundesligaen i denne sæson, hvor han har været en nøglefigur i Union Berlins sensationelle placering som nummer to i den bedste tyske række.

Der ligger man ikke uden en fremragende sidste skanse.
I spillet med fødderne – som den moderne målmand skal kunne – er Rønnow bedre end Schmeichel. Tilmed har den tidligere Brøndby-keeper lagt yderligere på netop det felt i denne sæson i Bundesligaen, hvilket kan give landsholdet en ekstra dimension.

EN JOKER I målmandshierarkiet er Brøndbys Mads Hermansen, der også meget vel kunne havne i Bundesligaen som det næste naturlige skidt ud af Superligaen. 

Både Mads Hermansen og Oliver Christensen er store talenter, men må i første omgang slå sig til tåls med, at Rønnow er førsteudfordrer til Schmeichel - med mindre Hjulmand holder fast i Kasper Schmeichel og derefter springer Frederik Rønnow over i tronfølgen.

Under alle omstændigheder er der god grund for Kasper Hjulmand – og alle os andre – at have øjnene rettet mod Berliner-derbyet på lørdag, for landsholdets målmandsskifte kan blive et lige så varmt emne som Leopard-kampvognene…