Video : Tipsbladet
Generelle

FCK-mareridt: Er spillerne også hentet i Serie 3?

Et er tre tabte point mod Randers, noget andet - og egentlig værre - var det totale fravær af engagement og vilje til at gøre en forskel for FCK, mener Tipsbladets chefredaktør Allan Olsen

EN AF UGENS mere kuriøse historier var B.T.’s om Peter ‘PC’ Christiansen rolle udskiftningen af Parkens greenkeepere til fordel for en, der blev hentet i en Serie 3-klub.

På Parkens stadig horrible underlag så det nærmest ud som om, at sportsdirektøren også havde hentet spillerne i Serie 3…

Det så unægtelige ud som om, at de tænkte mere på den kølige pilsner fra kassen end de tre point mod Randers!

FOR DET VAR en fornærmenede indsats, FCK leverede foran egne fans. For os neutrale iagttagere kan man selvfølgelig glæde sig over, at guldkampen dermed blev slået på vid gab igen, men hvis man har noget hjerte for FCK, så må man da være noget bekymret over mangel på nærmest alt i Randers-kampen.

Kvaliteten hos den enkelte spiller hang stadig på knagen i omklædningsrummet. Intet blev skabt, forsøgene var sporadiske langskud, og selv de mest enkle kombinationer flød ud i ingenting.

Kampens vinder kan slet ikke diskuteres. Randers var klart farligst, havde flest chancer, den bedste gameplan - og uden Kamil Grabara, så var FCK ikke sluppet med det 1-0-nederlag, der kom med Vito Mistratis geniale hælaflevering til Jakob Ankersen. 

Det var ubetinget sæsonen største tilbageslag for FCK, der selv ikke i et middelmådigt efterår er set i så tandløs en udgave.

MAN KAN SELVFØLGELIG ikke lade være med at tænke på, om FCK’erne var blevet for selvsikre. For faste i troen på, at forsvaret nok skal holde nullet - og så skal resten nok gå. Sådan har det da også været i stort set hele foråret indtil Silkeborg fik skudt hul i hegnet.

Selv FCK’s ellers solide defensiv var underligt passive i store dele af kampen, men det største problem lå atter i offensiven. Randers fik effektivt lukket ned for Rasmus Falk, men der var bare ikke andre til at overtage den offensive dirigentstok.

TIDLIGERE PÅ UGEN spurgte Tipsbladet FCK-træner Jess Thorup, om det var sværere at være angriber i FCK end andre steder. Det mente Thorup nu ikke, men faktum er, at motoren hakker, som var den plukket ud af to-takters Trabant fra det gamle Østtyskland.

  • Khouma Babacar står stadig blot noteret for to mål i 10 kampe for Købehavner-holdet. Mod Randers fik han - endnu - en friløber, der ganske vist blev fløjtet offside, men havde han scoret, så havde VAR forhåbentlig fanget den forkerte kendelse. Det gjorde han ikke - og han er endnu ikke blevet den målsluger, FCK havde håbet på.
  • Nicolai Jørgensen er det andet bud på pladsen, men har heller ikke overbevist mange om, at han er løsningen.
  • Tiltroen til 16-årige Roony Bardghjis fantastiske evner er stor, men måske også for høje. Ja, han bliver med garanti et kæmpe navn, men lige nu er byrden for stor for de spinkle skuldre.
  • Pep Biel er klart det bedste offensive kort, men heller ikke spanieren fungerede mod Randers.
  • Resten, altså spillere som Mukairu, Bøving, Amoo ser vi kun i begrænset omfang, men det er åbenbart heller ikke her, FCK’s offensive hat skal hænge.

AT BACKS OG midtbane så ikke støttede offensiven mod Randers gjorde selvfølgelig heller ikke problemet mindre, men Thorup har et kæmpe problem lige her. Ikke ulig det Bo Henriksen også har kæmpet med, nemlig at finde den rigtige formation fremme på banen.

For FCK var det vanvittigt skuffende, nedslående, men måske også en øjenåbner, der viser, at selv en stærk defensiv ikke alene vinder mesterskaber, som det ellers lyder. 

Så kan vi andre jo bare glæde os over, at guldkampen måske ikke er så lukket en fest, som vi troede - og se om Bo Henriksens kække kommentar om gummiben til FCK'erne fyrer ekstra op under kampen om DM-titlen. 

Læs også Peter Ankersen svar på Bo Henriksens udmelding om gummiben lige her.