• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Allan Olsen

FCK-volapyk: Exceptionelt sludder

FCK-volapyk: Exceptionelt sludder
Foto: Getty Images

- Nej, FCK har ikke haft noget exceptionelt efterår, og klubbens ellers kølige arrogance minder mere om varmblodige frustrationer, mener Tipsbladets kommentator, Allan Olsen

Af Allan Olsen

KOMMUNIKATION ER er svært. Selv for os, der beskæftiger os med det, men for FCK-træner Jess Thorup virker det som at bestige Mount Everest. I sutsko…

Vi har hørt ham sige, at han glædede sig til at møde FCM for at kunne måle sig op imod dem, hvilket ingen FCK-træner bør sige – og da FCK havde fået klø af FCM, så ville han pludselig tale Brøndbys dårlige sæsonstart.
Klare selvmål. Smasket direkte op i hjørnet.

JESS THORUP ER er både velmenende og med garanti en dygtig træner, og jeg synes faktisk også han virker ærlig, men når han nu kalder FCK’s efterår for ’exceptionelt’, så er det en gang volapyk.

Selv den mest inkarnerede ’Sektion 12’-fan køber næppe det mærkat på et efterår, der har været en ordentlig omgang i karrusellen.

FOR KLUBBEN MED Superligaens største budget siger de kølige facts noget i retning af:
• Andenplads i ligaen – med to point op til FCM, der - heldigt for FCK - smed point mod Vejle.
• 33 point i sytten kampe er under middel for FCK. Det er kun sket for københavnerne fem gange siden 2007/8-sæsonen, at de har ligget så lavt.
• Høvlet tidligt ud af pokalturneringen af NFC, der ligger nr. seks i 1. division.
• Nederlag til både FCM og Brøndby.
• Ja, sikkert videre i Conference League, men altså med et hold fra Gibraltar og et fra Slovakiet i puljen, såeee…

SÅ NEJ, JESS - det er ikke exceptionelt, heller med tanke på skader, mistede profiler og tid til at spille nye ind på holdet.

Det eneste, der bare minder lidt om noget exceptionelt er Roony Bardghji, der med garanti bliver det største salg nogensinde fra Superligaen – som chefredaktør Troels Bager Thøgersen skriver om her.

SÅ VAR DER mere  over Lukas Lerager, der prøvede at sætte både dybe og tunge stød ind på Stig Tøfting efter FCK-sejren over AaB.

Lerager gik fuld banjo, fordi Tøfting havde formastet sig til i Ekstra Bladet at mene, at hvis FCK ikke kunne besejre AaB, så ville Thorup hænge i en tynd tråd.

Respekt for en spiller, der forsvarer sin chef. Også en thumbs up for iveren og vreden, men typisk nok – og sådan er det 10 ud af 10 tilfælde – så faldt forsvaret først efter en triumf.
Havde vi hørt Lerager sige det samme, hvis nu FCK havde tabt? Næppe.

For Stig Tøfting havde da ret. Ikke i at Thorup nødvendigvis ville ryge ud, men at diskussionerne – også i FCK – ville tage fart.

Så Tøffes briller ser sgu’ stadig nogenlunde klart.

I DET HELE taget virker FCK-setup’et noget mere varmblodigt end vanligt. Den kølige arrogance forvandlet til frustrationer.
Karantæner og bøder til Carlos Zeca, klublæge Morten Boesen og udviklingsdirektør Sune Smith-Nielsen for at opføre sig åndsvagt efter 1-1-kampen mod AGF – og senest Kamil Grabara, der lodsede bolden efter AaB-fans. Angiveligt efter at have målskive for en stadionplatte med det hele…

Klasse? Næh, nærmere exceptionelt tåbeligt.