• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Troels Bager Thøgersen

Supertalent bør blive SL's dyreste nogensinde

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Analyse: Søndag blev han Superligaens yngste målscorer, og 16-årige Roony Bardghji tiltrækker sig de helt store klubbers opmærksomhed og kan blive ligaens største salg nogensinde.

Af Troels Bager Thøgersen

I kender genren.

‘8-årig skriver opera’, ‘vidunderbarn har IQ på 193’, ‘teenager opfinder metode til at rense havene for plastik’.

Roony Bardghjis fodboldliv, der vel dårligt nok kan kaldes en karriere endnu, minder mig om den type historier, der næsten virker for eventyrlige til at være sande.

Historien om den unge svensker har for alvor taget fart i de to seneste uger, og indtil videre lever han op til al den hype, eer har været siden indgåelsen af aftalen i sommeren 2020.

I Danmark må man først bruge teenagere i turneringskampe, når de er fyldt 16 år, og man får mistanken om, at den svenske dreng, for det er han stadig, kunne han spillet med i Superligaen i lang tid, hvis reglerne ellers havde tilladt det.

Søndag aften i Aalborg spillede han det meste af kampen for FCK og blev efter en halv times spil den yngste målscorer nogensinde i Superligaen med sine 16 år og 12 dage.

Fra ungdomsrækkerne har det forlydt, at her rigtigt nok var tale om et enestående talent med teknik, skud og spilforståelse, som også er hurtig i accelerationen på de første meter, en absolut vital egenskab på topplan, selvom man ikke skal tro, at der her er tale om en ny Kylian Mbappé eller Thierry Henry.

Læg dertil, at der lader til at være tale om en moden og rolig teenager, der fint bærer den enorme hype.

Og det ser simpelthen bare godt ud.

Stig Tøfting tog navnet ‘Lionel Messi’ i sin mund efter kampen, med sit vanlige glimt i øjet, og det virkede her i den første store Superliga-kamp allerede til, at vi har med en top-offensivspiller i Superligaen at gøre.

B.T’s videopodcast transfervinduet har fortalt om interesse fra Chelsea, hvilket giver fin mening med Premier League-klubbens hang til at hente helt unge spillere, noget der dog er blevet sværere efter Brexit og med nye og strammere transferregler på vej.

Vi har før set meget unge spillere score og klare sig godt i Superligaen.

I husker nok Jeppe Kjær i Horsens sidste år, der debuterede på sin 16-års fødselsdag, og som nu kæmper for gennembruddet i Ajax.

Kenneth Zohore, Mads Hvilsom og Mads Beierholm var også tidligt ude.

Det er stadig early doors, men FCK’s unge svensker virker bare til at være i en anden vægtklasse.

I Aalborg scorede han et flot mål, og flere gange viste han en meget usædvanlig evne for en 16-årig til at skabe store chancer i højt tempo via sine egne beslutninger og spilforståelse.

Han er stadig et barn og skal selvfølgelig skærmes og hjælpes på vej, som han er blevet hidtil, uden at det helt har kunnet lægge en dæmper på interessen.

At håndtere den interesse bliver en stor del af opgaven i begyndelsen, og så bliver det voldsomt spændende at følge en af de allerbedste unge spillere, jeg mindes at have set i dansk fodbold, og som vi nok heller ikke har i landet så længe, før den står på en stærk klub i en Top 5-liga.

Så lad os nyde ham, så længe det varer - det kan allerede være ovre snart med den forkærlighed, de største klubber i Europa har for de helt unge supertalenter.