Video : Tipsbladet
Landshold

Dansk fiasko lurede: Vi skal se noget helt andet

Tyskland er en gave som næste modstander. Presset er udelukkende på dem, og Danmark er bedst som undertippede, mener Tipsbladets chefredaktør, Allan Olsen.

DER FINDES ikke fiaskoer i sport, lød det fra Kasper Hjulmand i weekenden fra Freudenstadt. Muligvis et citat tyvstjålet fra basketstjernen Giannis Antetokounmpo, men det er egentlig lige meget, for 1) Så er det noget vrøvl 2) Så flirtede Kasper Hjulmand selv med en i kampen mod Serbien.

Havde serberne scoret, så havde Kasper Hjulmand og Co. skulle sige ‘Auf Wiedersehen’ til Tyskland. Tænk bare på Milinković-Savić’ afslutning i overtiden, der heldigvis var tilpas tam.

Det havde den ondelyneme været en fiasko IKKE at gå videre fra gruppen. Slut. Udenfor diskussion.

DANMARK FIK HELDIGVIS reddet stormen af - og er klar til 1/8-finalen mod Tyskland på lørdag. Så langt så godt - og dermed er det ikke nødvendigt for Kasper Hjulmand at skulle forklare, hvad en fiasko er.

For selvfølgelig har Danmark et eller andet sted opfyldt ambitionen for dette EM. At gå videre fra gruppen - og med Tyskland som næste modstander, så kan man naturligvis ikke stille et større krav om en sejr over værtsnationen.

Dermed kan Kasper Hjulmand og DBU efter den svedfremkaldende affære puste ud og ånde lettet op.

DET ER BARE ikke den fede følelse at gå videre på. Tre uafgjorte kampe og to scorede mål vidner ikke om ligefrem om fodboldfest, men mere om en lettelses-fornemmelse over, at Danmark trods alt klarede skærerne.

Med England 0-0 mod Slovenien så skulle der jo bare et enkelt dansk mål til, at vi kunne vinde gruppen. En gigantgave, men danskerne pakkede den ikke ud  fordi offensiven igen var for tandløs. Med førstepladsen så skulle vi jo have mødt en tre’er - og ikke Tyskland.

Det er selvfølgelig skuffende.

Samtidig kunne Kasper Hjulmand nu notere sig sin niende gruppekamp til en slutrunde, men stadig kun med en sejr som resultat. Langt fra imponerende - og selvfølgelig skulle Danmark have præsteret langt bedre rent offensivt mod Serbien.

Igen får Danmark ganske enkelt ikke skabt store chancer eller spillet Rasmus Højlund god. Den knude har Kasper Hjulmand stadig ikke løst - heller ikke selvom det blev lidt bedre i anden halvleg, hvor Andreas Skov Olsen satte lidt fut i løjerne.

ELLERS VAR DET en forsvarskamp, der blev kriget hjem, og det er desværre lidt det blivende indtryk af Danmark, at vi er et forsvarshold.

Man kan til gengæld ikke laste Kasper Hjulmand for ikke at forsøge at ændre kampen. Andreas Skov Olsen blev sat ind allerede i pausen, Kasper Dolberg blev forsøgt - og selv Christian Eriksen måtte lade sig skifte ud.

Men indtrykket i de sidste 15-20 blev også, at Danmark var mere optaget af at holde fast i 0-0 end at gå efter sejrsmålet.

NÅ, LAD OS DA bare lette lidt på klaphatten over 1/8-finalen mod Tyskland. En kæmpe kamp i vente - og det fede er jo, at Danmark klart spiller bedre mod de store nationer, der gerne vil skabe kampen og vil frem over isen.

Det vil Tyskland, og det kommer til at passe Danmark perfekt, samtidig med at rollen som underdogs åbenbart er den, vi er bedst til.

Det bliver en kæmpe fest på lørdag, men her må kravet været, at vi får et helt andet udtryk på banen. At Danmark viser sig offensivt frem, at vi viser verden, at Danmark står for positiv og glad fodbold.

OG DET KAN landsholdet heldigvis gøre med skuldrene en smule sænket. Presset ligger på Tyskland og Danmark har opnået målsætningen, så det er sgu’ bare at gå ud og give den gas.