Foto: Getty Images
Champions League

Forbløffet over FCK: Det er jo uhørt

- Alene det, at FCK kan spille med om andenpladsen i sidste runde er en voldsomt fornem Champions League-bedrift, mener Tipsbladets chefredaktør, Allan Olsen

HVIS MAN VIL stikke et termometer ned i det Bayerske folkedyb og måle interessen for danske FC København, så var pressemødet forud for kampen et godt sted at gøre det.

Nul - og vi gentager - nul tyske medier havde fundet det ulejligheden værd lige at bruge en halv time på, hvad Jacob Neestrup havde at fortælle. Positiv arrogance? Næh, bare arrogant, men selvfølgelig også en fortælling om størrelsen på Bayern München - og ikke mindst, hvor meget en modstander som FCK fylder på de kanter.

BAYERN MÜNCHEN og deres omgivelser koncentrerer sig udelukkende om deres egne spillere og ikke mindst eget spil - og det er ikke imponerende. Specielt ikke, når man kigger på, hvilke navne, der løber rundt på Allianz Arena.

Måske har FCK’erne alligevel fået sat et lille spor i det sydtyske. I hvertfald var det endnu en ultra-disciplineret og voksen udebaneindsats af FCK. Imponerende, faktisk. På et af Champions League-verdenens sværeste udebaner er 0-0 vanvittigt imponerende. 

DET VILDE, DET FLOTTE - og uanset udfaldet - er sådan set, at FCK har spillet sig helt frem til mållinjen, når det handler om at gå videre fra puljen på en andenplads.

Sagen er faktisk den fantastiske, at FCK med en sejr over Galatasaray hjemme i Parken skal spille 1/16-finale i Champions League.

Den mulighed er i sig selv et kæmpe stort bestået af Jacob Neestrup og FCKspillerne — og det havde man jo til hver en tid solgt den for inden den første gruppekamp.

En matchbold, der slet ikke er umulig at slå en homerun på!

IKKE NOK MED at FC København altså har Champions League-skæbnen i egne hænder, så har det også været en kæmpe fornøjelse at se den udvikling FCK har taget fra sidste sæson i den fine klubturnering. Her peb målene ind - og spillet havde slet ikke den kaliber, vi har set i år.

Her er modet til at spille sig ud af modstandernes pres, viljen til føre bolden frem og i det hele taget gå imponeret til værks. Uanset, hvilke stjernenavne - og det er mange - der render rundt hos modstanderne.

SÅDAN VAR DET også på en kold aften i München. Ja, Bayern var bedst set over hele kampen, også selvom de var langt fra vanlig Bayern München-standard. Langsommeligt, ufarligt - og kun i enkelte aktioner med et glimt af verdensklasse.

Alligevel havde FCK de største chancer i en kamp, der uden et dansk hold på banen, havde været lidt af en langgaber.

DEN FØRSTE TILFALDT Roony Bardghji i første halvleg efter kampens detalje, nemlig Viktor Claessons fuldstændig blændende og forsvarssplittende aflevering til Lukas Lerager, der fandt en fri Bardghji.

I anden halvleg var det så Diogo Gonçalves, der var tæt på med et hug fra distancen ligesom Elias Achouri havde et behjertet forsøg. Men den største - og det der kunne have sendt chokbølger gennem øl- og BMW-byen var Elyounoussis dobbeltchance i de døende minutter.

Er du sindssyg en dramatisk afslutning, hvor Bayern München og Manuel Neuer slap med skrækken - ligesom FCK vel også gjorde det, da et dømt straffespark blev underkendt efter VAR-tjek. Helt korrekt, i øvrigt.

NU ENDTE DET 0-0, hvilket er et gigantisk resultat for FC København og endnu et hak i bæltet for Jacob Neestrup.

Det kan godt være, at snakken om Ajax aldrig udmønter sig i andet, men der er på den anden side heller ingen tvivl om, at Jacob Neestrup får mejslet sit navn ind flere og flere steder i fodbold-Europa.

SPILLER FC KØBENHAVN Champions League efter nytår, så skal der ikke meget fantasi til at forestille sig, at Jacob Neestrup kan være fortid i FCK næste sommer.

For det er et Champions League-gruppespil, der skal aftvinge den største respekt for FCK og Neestrup - og hvorfor ikke bygge på?