Generelle Allan Olsen

Hjulmand anklaget: DBU svigter på afgørende punkt

Foto: Getty Images

- Det er dybt kritisabelt, at rapporter om forløbet efter Eriksens kollaps stadig ikke har set dagens lys, mener Tipsbladets ansvarshavende chefredaktør, Allan Olsen

Af Allan Olsen

FORTALTE KASPER HJULMAND ganske enkelt ikke sandheden i de dramatiske dage efter Christian Eriksens livstruende kollaps - eller er Weekendavisen ved at karaktermyrde den populære landstræner for åbent papir?

Nogenlunde sådan er fronterne trukket op efter Weekendavisens stort opsatte historie om, at Kasper Hjulmand ikke fortalte offentligheden om, at der også var en tredje og måske fjerde kampmulighed i spil.

HIDTIL HAR FORTÆLLINGEN været, at der kun var de to pistolen-for-panden-muligheder for landsholdet, nemlig at spille samme aften eller næste dag kl. 12.

En fortælling, Kasper Hjulmand og Peter Møller har stået for, og sidstnævnte har da også hevet de spidse albuer fra sin aktive karriere frem og stanget dem direkte i hovedet på journalisten bag Weekendavisens opsigtsvækkende historie, Asker Hedegaard Boye.

I et usædvanligt hårdt angreb afviser han historien som det rene nonsens over for Ekstra Bladet og beskylder Asger Hedegaard Boye for at have en agenda. Det sidste burde han klart have holdt sig for god til.

ASKER HEDEGAARD Boye er i mine øjne både dygtig og troværdig - og modig i sit forsøg på at pille ved glansbilledet af Kasper Hjulmand: Man kan selvfølgelig ærgre sig over, at det kun er anonyme kilder, der optræder i historien. En historier Kasper Hjulmand da i øvrigt også meget kortfattet har afvist. 

Den afvisniNg emmede dog ikke ligefrem af overskud, og at gå fra et tv-interview ser som regel fjollet ud.

NÅ, HVEM DÆLEN har egentlig ret og betyder det noget? Tjae, UEFA-insideren Fritz Ahlstrøm luftede også i dagene efter Finland-kampen, at UEFA havde tilbudt en tredje mulighed for at spille kampen, så helt ukendt stof er det ikke, men herfra er der ingen dom over, hvem der har den rigtige udlægning.

Til gengæld betyder det selvfølgelig noget, hvis Kasper Hjulmand og Peter Møller ikke har fortalt hele historien, da de - flot, i øvrigt - stod frem og tog hele ansvaret på deres skuldre.

HVOR DBU FOR alvor fejler og svigter, er den manglende redegørelse omkring forløbet i Parken.

Da Jesper Møller endelig dukkede op på scenen 16. juni 2021 efter sin corona-isolation, forlangte eksekutiv-medlemmet i UEFA nemlig en redegørelse af sin administration, der skulle kortlægge præcist, hvad der var sket i Parken den dramatiske lørdag.

Som Møller formulerede det ‘derfor er vi nødt til at få en redegørelse, før vi kan drage nogle konklusioner, komme videre og lære af det’.

DET LØD egentlig meget fornuftigt og rigtigt, men problemet er nu det helt åbenlyse, at den redegørelse aldrig kom!

Ekstra Bladet rykkede for den flere gange, men det endte bare med en redegørelse til bestyrelsen - selvfølgelig holdt udenfor offentlighedens kendskab.

Ifølge Spillerforeningens direktør, Michael Sahl Hansen, så blev de også lovet en rapport af UEFA, så man kunne drage læring af forløbet. Heller ikke den har set dagens lys.

OG LIGE PRÆCIS hér svigter DBU og UEFA gigantisk stort. Derfor må vi stadig kræve, at de rapporter bliver lavet og delt med offentligheden, så vi ikke står i samme kaos igen.

Det skylder man ikke mindst spillerne, Christian Eriksen - og Kasper Hjulmand.