Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Generelle

Horribel timing: Ja, gu’ er det pinligt

Jacob Neestrup fik den værst tænkelige optakt til kæmpekampen mod Galatasaray, mener Tipsbladets chefredaktør, Allan Olsen.

JULEFREDEN SER IKKE ligefrem ud til at sænke sig over FC København i år. Den førsteplads i Superligaen, som længe lignede en selvfølgelighed, er sat over styr – og lørdag aften i Silkeborg blev FCK så høvlet ud af pokalturneringen.

Det er muligt, at netop pokalturneringen har den laveste prioritet af de tre turneringer, som FCK spiller med i, men alligevel kan det sagtens kaldes en fiasko, at man ryger ud i kvartfinalen over to kampe mod Silkeborg.

DET PINLIGE POKAL-EXIT blev grundlagt i Parken efter en horribelt ringe indsats i 2-0-nederlaget, mens kampen i Silkeborg viste et langt bedre FCK-hold, der specielt i første halvleg fuldstændig dominerede Silkeborg – og gennem hele kampen skabte de chancer, der skal til for at vinde en kamp.

Værterne fra Søhøjlandet klarede dog ærterne på en fremragende indsats af Nicolai Larsen i kassen og et par stærke kontraløb. Kæmpe respekt for Silkeborgs indsats.

Men hvorfor kører FCK dog så vanvittig en høj backlinje, når man fører 2-0? Og atter engang virker koordineringen i den bageste række noget forvirret.

NETOP FCK’S 2-0-nederlag i Parken i den første kamp satte Jacob Neestrup i et irriterende dilemma. Hvor meget skulle han jagte pokal-avancement, og hvor meget skulle han kigge på tirsdagens altafgørende kamp i Champions League mod Galatasaray?

HAN VALGTE DET første, men uden resultat, så nu fik han både et skuffende pokalexit OG en flok trætte spillere til tirsdagens brag i Parken.

Det er nemt at forstå Neestrup, der havde brug for at bryde den dårlige stime, FCK var havnet i mod Superliga-holdene, og få banket noget selvtillid og tro på tingene ind i holdet. Det kiksede bare eklatant – og nu står Neestrup med en frygtelig optakt til Galatasaray-kampen, der naturligvis er langt vigtige end pokalkampen.

FC KØBENHAVN GJORDE egentlig mange ting rigtige mod Silkeborg. Satte pres på, fik bolde hurtigt i feltet, men endnu engang var træfsikkerheden for lille – og når man samtidig igen-igen er så sårbare over for kontraløb, ja så tog Silkeborg både lillefinger og hele armen med Anders Klynges forrygende kontraløb.

NU ER FCK lidt et paradoks i denne sæson. For resultaterne i Champions League er outstanding, og vi har set et tårnhøjt niveau i den fornemme turnering. Det har vi slet ikke set i samme omfang i Superligaen – og altså pokalturneringen.

Skal der virkelig en stor adresse til, før spillerne for alvor hanker op i sig selv og leverer på topniveau? Det virker sådan, men det bør jo netop ikke være sådan.

Samtidig er der klare problemer med at udnytte det spilovertag og de chancer, FCK trods alt skaber. For skal vi være ærlige, så er FCK’s defensiv af sådan en karakter, at FCK nærmest skal score to eller tre mål for at vinde en kamp. Det holder jo ikke – og helt klart et sted, Jacob Neestrup bør kigge på.

SÅ JA, FCK har gang i voldsom skuffende afslutning på foråret, men finder FCK Europa-gearet frem, så kan det hele være glemt, hvis kvalifikationen til 1/8-finalerne i Champions League kommer i hus.