• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Skandinavien Allan Olsen

Kæmpe transfer: Eddersparkeme imponerende!

Foto: Getty Images

Casper Tengstedts historie er formidabel, men med skiftet til Benfica må der sidde en del Superligaklubber og bundærgre sig, mener Tipsbladets chefredaktør Allan Olsen

Af Allan Olsen

SUPERLIGAnorsk eliteserie - og Champions League. Eller Horsens, Rosenborg og Benfica!

Vejen for Casper Tengsted til en europæisk topklub er måske ikke glamourøs, men den er eddersparkeme imponerende!

At den 22-årige angriber nu scorer et skifte til blærede Benfica er både sensationel, men også bare sindsygt cool.

Nu er transferen ikke bekræftet officielt, men den er go' nok. Går lægetjekket igennem, så er resten forhandlet på plads.

DET ER TILMED et skifte på et tidspunkt, hvor Benfica er et af de klart mest spændende hold i Europa og klar til knockoutfasen i Champions League, hvor de møder Club Brugge efter et blændende efterår.

De kørte FC Midtjylland ud på røv og albuer i kvalifikationen, hvor midtjyderne var heldige med kun at tabe 4-1 i Lissabon.

Træner Roger Schmidt råder da også over to af Europas hotteste salgsemner - nemlig verdensmester Enzo Fernández og portugiseren Gonçalo Ramos, der fik et stort gennembrud ved VM med sine tre mål mod Schweiz. En duo, der nemt kan indbringe på den rigtige side af halvanden milliard kroner.

SÅ MEGET SKAL Benfica ikke op med for Casper Tingsted, men transferprisen på næsten 65 millioner kroner og den mere end fire årige lange kontrakt viser alligevel, at portugiserne med den fine scouting-afdeling tror på den unge dansker.

For Casper Tengsted selv er det en drømmetransfer, og der er trods alt intet at sige til, hvis den unge mand kniber sig selv lidt i armen.

Udover at Lissabon er en vanvittig lækker by, så er Benfica også en hovednerve, når det kommer til at udvikle fodboldspillere.

At han tilmed kan trække på en dansker i klubben, nemlig Alexander Bah tæller også på plussiden - ligesom det sikkert giver en fadøl, hvis man flasher den fælles nationalitet med Benfica-legenden Michael Manniche…

Et kongeskifte.

MAN KAN DOG ikke lade være med at tænke på, hvad det er en kæmpe klub, som Benfica kan se i Tengsted, som Superligaklubberne ikke har set?

Tag Brøndby for eksempel. Hvorfor hulen er det ikke dem, der slog kløerne i Tengsted, da Mikael Uhre skulle afløses? Eller Tengsteds tidligere klub, FC Midtjylland, der også har manglet en decideret boksspiller. 

Har det halve år i Norge virkelig lagt så meget på Tengsted, som man ikke kunne se for seks måneder siden? Måske, men alligevel ganske tvivlsomt, at han skulle have haft så eksplosiv en udvikling i Norge.

Nogen må i hvertfald ærgre sig voldsomt over en misset mulighed.

NU ER DET selvfølgelig ikke sikkert, at Tengsted bliver hverken en hel- eller en halv succes i Benfica, hvor konkurrencen er benhård, men den ædle kunst at lave mål uge efter uge er de få forundt - og det ser ud til, at Tengsted har knækket koden i Norge.

Med skiftet til Benfica og dermed mulighed for at prøve sig af på en noget større scene, så bliver Casper Tengstedt selvfølgelig også interessant for Kasper Hjulmand og landsholdet.

Umiddelbart virker potentialet større hos en type som Rasmus Højlund i Atalanta, men lad os nu se, hvordan Tengsted griber muligheden i Benfica.

FOR NORSKE Rosenborg, der har været mere end almindeligt klarsynet, så er det også en fornem handel, hvor investeringen er blevet næsten tidoblet på et halvt år. Det er vist det, man også i Norge kalder en fin forretning - og vist en spids bedre end, hvad de fik ud af Nicklas Bendtner...