• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Allan Olsen

Møgirritende, FCK: Men han bliver guld værd

Foto: Getty Images

- FCK skal kunne slå sig igennem til Champions League-gruppespillet mod et jævnt Trabzonspor-hold, mener Tipsbladets chefredaktør, Allan Olsen

Af Allan Olsen

PARKEN (TIPSBLADET): 

BRØLET, DER løftede sig op i den varme sommerhimmel over Parken var ikke til at tage fejl af.

Et europæisk brøl, et Champions League-brøl, der har ligget noget på køl hos FCK-fansene. Nu blev det luftet - og det var helt på sin plads.

2-1-sejren over Trabzonspor var fuldstændig fortjent, og hvis ikke det tyrkiske mandskab viser sig frem i en noget skarpere udgave, så skal FCK kunne køre Champions League-pladsen hjem over to kampe.

JO, TYRKISKE HOLD plejer at være betydeligt bedre hjemme, men bedømt på kampen i København, så SKAL FCK videre.
Spiller for spiller, organisatorisk, på indstilling og attitude, så var FCK langt bedre end Trabzonspor, selvom tyrkerne i sidste halvdel af anden halvleg viste flere tænder i en periode, hvor FCK også overlod for meget initiativ til gæsterne.

Alligevel: FCK er blot en halvsløj uafgjort fra det forjættede Champions League-land. For femte gang, i øvrigt.

SEJREN I PARKEN var god for mindst tre ting omkring FCK:

  • Med chancen for en Champions League-billet øget en smule, så kan der strømme i omegnen af 200 millioner kroner ned i kassen. Til glæde for (stor)aktionærerne og den daglige ledelse, der nu lettere kan se på eksempelvis 35 millioner kroners indkøbet Amoo, der stadig ikke er en profil eller spiller førsteholdsfodbold.
  • Jobsikkerheden for Jess Thorup, Efter en katastrofal start på Superligaen og rimelige røster om mangel på udvikling af spillestilen, så virker Champions League-kamnpene som en slags eksamen for Thorup. Første halvdel bestået med et lillebitte 10-tal.
  • Fansenes velbefindende. FCK definerer sig selv i forhold til Europa, og ganske vist er det blevet sværere at kvalificere sig til gruppespillet i den fineste europæiske turnering, men lige netop det har være savnet blandt de hvidklædte fans.

OG HVEM KA'? Zeca!

Ok, måske lidt fladtrampet, men i sin første start i godt et år, så lignede Carlos Zeca en ungtyr sluppet ud på forårsgræsset.

Bakket op af et euforisk hjemmepublikum virkede både de og Zeca enige om, at det skulle blive en stor europæisk aften i Parken - og det hele eksploderede, da Victor Claesson efter bare ni minutter gjorde det til 1-0 og Lerager kort inde i anden halvleg scorede til 2-0.

MAN FORNEMMEDE allerede de opsparede kræfter hos Zeca i derby-sejren over Brøndby, og mod Trabzonspor stemplede kaptajnen ind som et decideret kraftværk.

Han spillede måske ikke nogen overdådig kamp, men hans tilstedeværelse løftede hele FCK-holdet.

Udtrykket var kraftfuldt, der blev gået til stålet i nærkampene, presset sad godt - og helt konkret, så gjorde det også Rasmus Falk langt bedre, at Carlos Zeca stod for FCK’s bageste midtbane.

DET FRIGAV Falk til nogle af de offensive aktioner, der blandt andet førte til Claessons 1-0-scoring, men også en chance til Falk selv, der fik trampet sig igennem to Trabzon-spillere og fik afsluttet med venstre benet. På keeperen, dog.

Men Zeca? Han bliver guld værd i den tyrkiske havneby på næste onsdag. Både med fødderne, hovedet og munden.

SELVFØLGELIG var det møgirriterende, at Bakasetas foran de 27.720 tilskuere i Parken kunne score et heldigt mål til 2-1-reduceringen, hvor bolden blev rettet af, så den var utagelig for Mathew Ryan, men uden reglen om udebanemål, så er det ikke helt så afgørende.

Under alle omstændigheder, så er der lagt op til en gyser i Tyrkiet. En kamp, der kan betyde uendeligt meget for FCK - uanset udfald.