Foto: Getty Images
Generelle

Nu peger pilen på Inge André: Nærmest fantasiløst

- Fyringen af Lars Friis kan sagtens forsvares, men Inge André Olsens line må også være ganske kort efterhånden, mener Tipsbladets chefredaktør, Allan Olsen.

LARS FRIIS KAN hurtigt ende som sæsonen anden træner ude af klappen.’’

Sådan skrev undertegnede den 9. august efter en katastrofal sæsonstart af AaB - og i dag blev det så en realitet.

AaB har sparket Friis ud på røv og albuer. Begrundelse: For få sejre, en opgivende trup uden tro på tingene - og en kamp for top-seks, der meget vel kan ende med en fiasko.

PLACERINGEN SOM næstsidst er meget langt fra AaB’s selvforståelse - og mon ikke den sløje og helt uskarpe indsats i 1-1-kampen mod Lyngby var den berømte dråbe, der fik fadølsglasset til at flyde over.

Nu var det heller ingen hemmelighed, at Lars Friis ikke var sportschef Inge André Olsens førstevalg. Det var Thomas Thomasberg, men når man ikke kan få den man elsker, så må man elske den man får. Det varede så ikke så længe …

DER ER DA heller ingen tvivl om, at truppen i AaB SKAL være en top-seks-placering værdig - og i al fairness, så kan man jo påpege, at der kun er tre point op til en top-seks-placering, så forklaringen skal også findes et andet sted en bare pointhøsten.

I forholdet til truppen, i troen på, at det nogensinde bliver bedre, på træningsbanen. Det ved kun toppen i AaB-ledelsen. Fyringen kan sagtens forsvares i elendigt spil, manglende resultater - og at Lars Friis trods alt har haft jobbet i tilpas lang tid til at kunne påvirke retningen.

EN TING ER DOG glasklart: Nu peger pilen entydigt på sportschef Inge André Olsen, der var ansvarlig for Lars Friis-ansættelsen - og nu har trukket velprøvede Erik Hamrén op af tombolaen som ny AaB-træner.

Hamrén kan ikke ligefrem kaldes nyskabende, vel nærmere et fuldstændig fantasiløst valg, men den yderst velklædte og venlige svensker kan sin fodbold-ABC til fingerspidserne - og erfaringen kan ingen tage fra ham. Både svensk og islandsk landstræner - og selvfølgelig tidligere AaB-træner med et dansk mesterskab på CV’et tilbage i 2007/08-sæsonen.

En svoren 4-4-2-mand, der nok skal gøre AaB langt mere solide, få stabilseret holdet, men som heller ikke virker som en langtidsløsning i AaB, hvilket den korte kontrakt til næste sommer også indikerer. Hamrén kan sagtens være manden AaB har brug for lige nu til at slukke ildebranden.

SVENSKERENS ERFARING  med fodbold i Norden er outstanding, men det er altså 12 års siden, at han har været klubtræner, så på den led er der helt sikkert noget rust, der skal bankes af den 65-årige AaB-træner.

Nu får han en enkelt kamp i spidsen for AaB på lørdag mod AGF i Aarhus - og derefter en pæn landskampspause, hvor han kan arbejde med truppen, der længe har set ud som en flok, der kunne bruge noget ny inspiration.

Den kommer nu, men lykkes dette tilbage-til-fortiden trick ikke, så er linen også ved at være ganske kort for Inge André Olsen.