Video : Tipsbladet
Champions League

- Nærmere Danmarksserie end Champions League!

- Det lignede i store dele af kampen en træningsøvelse for Manchester City, men måden, de kom i gang på, var pinlig og under FCK-niveau, mener Tipsbladets chefredaktør Allan Olsen.

SJING, SJANG, SJASK - der fik FCK klask!

OK, nogenlunde ligeså overraskende som David Nielsens ansættelse i Lyngby, og måske ikke så stor en røvfuld som frygtet, men måden, City-sejren på 3-1 blev grundlagt på, var nærmere Danmarksserie end Champions League-niveau!

To City-hjørnespark inden for ni minutter, to kasser! Først kom Peter Ankersen slet ikke tæt nok på Akanji, der hamrede bolden i nettaget - og dernæst et gigantisk drop fra Kamil Grabara. Ja, faktisk større end det mod FCM, hvor fejlen skete med fødderne, men det har var med målmandens fornemste redskab, nemlig hænderne...

Ren sæbehandske fra polakken, der dog skal have masser af ros for ikke at skælde ud på forsvarsspillerne….

Til gengæld højst usædvanligt, at vinderen af Tipsbladets Det Gyldne Bur i både 2022 og 2023 begår to graverende målgivende fejl i to kampe i træk, så spørgsmålet er jo ganske rimeligt: Hvad fanden sker dér, Grabara?

      

MEN ALTSÅ, HVIS enkelte FCK-fans og spillere troede på det lille mirakel, så blev det blæst ud over Manchesters nattehimmel nærmest før den første pint var drukket! Pinligt og langt under niveau.

Det var individuelle fejl på et niveau, hvor Manchester City selvfølgelig bare sagde ja tak til de to kasser.

Ellers var kampen jo præcis som forventet - og i store perioder en ren træningsøvelse for City-spillerne, der var i fuld kontrol i 97 procent af kampen.

City på bolden, kørte den rundt og rundt - indtil de fandt en åbning, mens FC København alene kunne håbe på et kontrastød eller to. Sådan et udført til perfektion gav så FCK’s deres mål, da Mohamed Elyounoussi selv satte i gang og afsluttede på Orri Óskarsson godt tænkte og smukt udførte hælaflevering. Sublimt!

JA, FCK RØG ud på røv og albuer til Manchester City med samlet 6-2, men det er sgu’ ingen skam mod verdens måske bedste klub. Selv med syv ændringer i forhold til deres seneste startopstilling i Premier League mod Manchester United, så havde FCK ikke en chance mod milliardholdet. 

Jo, jo - FCK havde også sparet lidt på krudtet med Rasmus Falk og Diogo Goncalves hjemme i København, Magnus Mattsson og Roony Bardghji på bænken, men det er ikke svært at forstå Jacob Neestrup.

Efter nederlaget til FCM så er presset på FC København vokset dramatisk. Mesterskabet er det naturlige endemål for FCK i Superligaen - og som toppen ser ud, så skal der ikke drysses mange point væk, før DM-guldet ikke havner hos det nuværende mesterhold.

AH, MEN SKAL man ikke jagte miraklet? Jo, jo - og det gør man selvfølgelig med de bedste folk på banen, men man skal jo heller ikke være naiv. Manchester City ude, nede med 3-1 og mission impossible, så jeg er klart på Team Neestrup i forhold til prioriteringen af Superligaen.

Det er trods alt dér, at man sikrer sig næste års Champions League-gruppespil. Det er rugbrødet før lagkagen.

NU FIK FC KØBENHAVNS Champions League-eventyr en ende, men det ændrer ikke en millimeter, at årets præstation i verdens fornemste klubturnering har været outstanding.

At gå videre som to’er fra en gruppe med Bayern München, Manchester United og Galatasaray er enestående og i min bog den flotteste præstation af et FCK-mandskab - også i selskab med Ståle Solbakkens 2010/11-mandskab, der røg ud til Chelsea i 1/8-finalen.

DEN INDSATS i Champions League vil stadig stå som et monument over FCK’s 2023/24-sæson, men det ændrer stadig ikke på, at fans, iagttagere, eksperter og alle mulige andre formegentlig vil hvæse knivene, hvis ikke DM-guldet havner hos Danmarks dyreste trup. 

Rimeligt nok, i øvrigt, for den liga har FCK selv spillet sig op i.