Video : Tipsbladet
Generelle

Røvtur: Hold kæft det var dumt!

Danmark skulle have lukket den kamp i første halvleg, mener Tipsbladets chefredaktør, Allan Olsen

RØVTUR! DET VAR i hvertfald Morten Hjulmands nederste del af ryggen, der fuldstændig fik ændret retningen på Erik Janzas spark og snød en chanceløs Kasper Schmeichel i det danske mål.

Så det kan vel dårligt kaldes andet, at den danske EM-fest forvandlede sig fra brusende fadøl til en lunken håndbajer, der havde stået for længe i solen…

DET VAR IKKE så meget Sloveniens udlignende mål, der gjorde ondt. For skal vi ikke bare være enige om, at de sværmede som rovfugle omkring det danske mål i minutterne op til udligningen - og der var også flere anslag til farlige slovenske angreb tidligere i anden halvleg.

Nej, den danske nedtur består i, at man ikke forvandler en første halvleg, hvor man var i kontrol, havde det meste af spillet og tilmed nogle muligheder til mere end et enkelt mål.

Danmark havde muligheden for at begrave slovenerne i første halvleg, men førte aldrig kniven igennem trods et kæmpe spilovertag - og når så Danmark kommer halvslatne ud til anden halvleg, jamen så er det jo naturligt, at Slovenien lugtede blod og fik udbytte.

NEJ, DET ER INGEN katastrofe at få et enkelt point i åbningskampen. Det er jo ikke SLUTGARTT, langt fra endda, men det sidste indtryk det danske landshold efterlader er bekymrende.

Et hold, der i de sidste 45 minutter virkede uafstemt i defensiven, som overlod for meget initiativ til Slovenen - og heller ikke offensivt fik spillet sig til de nødvendige chancer.

Og Kasper Hjulmand må jo også have set faresignalerne, altså at Danmark så brugte ud og at Slovenien kom tættere og tættere på, men der skete ikke meget fra bænken. Til trods for, at Hjulmand faktisk har masser af muligheder siddende på bænken, der kan ændre kampen.

Den chancede forpasssede han. Desværre.Vi skulle hen til det 78. minut før Hjulmand reagerede, altså efter slovenerne havde udlignet. Det er sgu' ikke at være på forkant!

SÅ EN VOLDSOMT skuffende anden halvleg er årsagen til, at den danske EM-fest fusede ud - og nu åbner for en masse tvivl, der ellers var ved at fordufte.

Heldigvis fik vi trods alt en sprudlende Christian Eriksen at se. Ikke mindst i første halvleg var han fyr og flamme, mens ilden langsomt brændte ud i de sidste 45 minutter.

SIDEN CHRISTIAN ERIKSEN landsholds-debuterede på Ernst Happel Stadion i Wien i 2010 er der tabt noget hår, men til gengæld har den boldbegavede midtbanestjerne været en konstant på det danske landshold.

Som oftest en af Danmarks bedste - og i hvert fald altid ham, der blev nævnt, når de danske drømme og forhåbninger skulle formuleres.

Gennem mere end et årti den vigtigste offensivspiller i rødt og hvidt, men et hak i pistolskæftet har han altid manglet, nemlig den slutrunde, hvor han har strålet om kap med juni-solen.

HVERKEN I 2010 2012, 2018, 2021 eller 2022 har vi over flere kampe set en Eriksen, der har trukket det danske landshold fremad, været afgørende, været den figur, der orkestrerede den danske offensiv.

Men hey, er det I sjette forsøg, at vi får den oplevelse? Det aner vi intet om endnu, men det var da fedt at se en Christian Eriksen mod Slovenien i Danmarks første EM-kamp.

Manchester United-spilleren var over det hele i den danske offensiv, de fleste bolde gik gennem Eriksens fødder, han tog sig af dødbolde, der som oftest blev slået farligt - og i det hele taget, så virkede Eriksen veloplagt og spillelysten som aldrig før.

1-0-målet var en perle, hvor Eriksen lynhurtigt opfanger, at Jonas Wind vil skubbe bolden videre med hælen og derfra er Jan Oblak i målet chanceløs.

Foto: Alamy

DET LIGNEDE også en totalt fri rolle til Eriksen, der både kom i feltet og var Danmarks farligste, men også trak tilbage, når spillet skulle bygges op. Det pynter. Både på Eriksens fremtoning, men også landsholdets udtryk.

Samtidig var Eriksen også den, der trods alt prøvede at holde fart i den danske offensiv, når tempoet gik ned.

TIL GENGÆLD så gik Rasmus Højlund igen fra banen uden at have scoret. Nu for niende landskamp i træk. Ja, han arbejder som en okse, skaber plads til de andre, men der er endnu ikke fundet den optimale måde at sætte ham op på.

Ja, et par fine indlæg fra kanterne blev det til - og han burde måske have scoret på det flade indlæg sent i kampen - men løbene i dybden blev det ikke til - og ja, selvfølgelig stod slovenerne dybt, men rigtig farlig blev han ikke.

NU VENTER ENGLAND - og med de sidste 45 minutter mod Slovenien frisk i hukommelsen, så er der al mulig grund til at være bekymret!