Video : Tipsbladet
Generelle

Skuffelse i Brøndby? Her er den virkelige triumf

To transfervinduer i træk med tocifret millionoverskud viser et Brøndby på rette vej, mener Tipsbladets kommentator, Allan Olsen

PENGENE FOSSER ind!

Det er lang tid siden, at de ord kunne klistres på Brøndby, men nu står bogstaverne nærmest og blinker i neongule farver.

UEFA sender på den gode side af 100 millioner kroner for Europa League-gruppespillet, og for andet transfervindue i træk leverer Carsten V. Jensen nemlig et bundsolidt overskud.

SOMMERENS VINDUE gav via Jesper Lindstrøm-salget et overskud på cirka 25 millioner kroner, og da vinduet klappede i mandag, nærmerede vinterens overskud sig de 30 millioner kroner efter salgene af Mikael Uhre og Morten Frendrup.

Tilmed kunne der ligge nogle sparede lønkroner, men det er trods alt peanuts i sammenhængen, og man må bare tage hatten af for fodbolddirektør Carsten V. Jensens stædige blik på strategien om at skabe en bæredygtig klub, hvor salg af klubbens egne talenter skaber de sorte tal.

Bedst bevist i Jesper Lindstrøm og Morten Frendrup, der indtil videre står som to Brøndby-milepæle for netop den plan.

Imponerende - og selvom skuffelsen lurer hos enkelte Brøndby-fans over dette vindue, så er det Brøndbys virkelige triumf!

JA, JA - MEN kig på FCM og FCK, der bare fyrer Jens Lys Cajuste og Jonas Wind af for 70 og 90 millioner kroner - og derfor også kan købe ind på en helt anden hylde?

Rigtigt, men nu glemmer man hurtigt, hvor økonomisk vingeskudt Brøndby har været i flere omgange - og hvordan talenterne bare ikke viste sig i det tempo og i den kvalitet, der skal til for at gøre dem klar til førsteholdet - og dernæst til salgsobjekter.

Derfor er Brøndbys udgangspunkt et andet, og man er først i gang med at etablere sig som en klub, der kan sælge til store summer.

SELVFØLGELIG VIL DE allermest kritiske Brøndby-fans selvfølgelig sige, at man med salgene af ikke mindst Mikael Uhre, men også Morten Frendrup har kylet alle drømme om guld på genbrugspladsen!

Jeg er bestemt ikke uenig, men man kan også spørge sig selv, om det virkelig lå i kortene i denne sæson, hvor Brøndby ganske vist i sidste del af efteråret viste stor styrke? Ikke rigtig.

UNDER ALLE omstændigheder står Niels Frederiksen endnu engang overfor en stor opgave med at sammensætte endnu Brøndby-hold sammen, hvor profiler er forsvundet. Her skal Carsten V. Jensen og Brøndby også prise sig lykkelige for, at netop Frederiksen sjældent piber - og har købt ind på strategien.

Med et kig på indkøbene - så larmer et spørgsmål mere end alle andre: Hvor hulen skal målene komme fra?

30 mål i 48 Superligakampe de seneste to sæsoner fra Mikael Uhre kommer ikke bare flyvende af sig selv, og foråret vil ubarmhjertigt vise, om Carsten V. Jensen var for nærig lige præcis her.

Presset på Simon Hedlund og Marko Divkovic bliver i hvertfald ikke mindre.

SELVFØLGELIG SKULLE Mikael Uhre afsted: Både med tanke på kontraktudløb, beløbet og ikke mindst hans egne drømme, som Brøndby efter mesterskabet gerne ville hjælpe med at opfylde.

Med endnu et mislykket og mystisk transferforløb omkring Andreas Maxsø, der altså også er Brøndby-spiller i dette forår, ser forsvaret til gengæld styrket ud med tilgangen af Frederik Alves.

ET ANDET PUNKT, hvor Carsten V. Jensen - udover en beskeden pris - også holder sig benhårdt til den udmeldte strategi, er alderen på de spillere, der bliver hentet ind.

Frederik Alves, Carl Björk og Frendrup-afløser Joe Bell er alle 22 år og altså med masser af udviklings- og videresalgspotentialle. 

BRØNDBY-SNUDEN ER altså i sporet, og selvom man sportsligt og økonomisk er langt efter FCM og FCK, ser det ud, som om et fundament for fremtidens Brøndby er ved at bliver støbt ganske solidt.

Og sådan et kan man jo bygge en masse på…