Video : Tipsbladet
Generelle

Slap af: Noget var jo pisseheldigt, FCK

Jo, Peter ‘PC' Christiansen og FCK kom buldrende stærkt ud af transfervinduet, men det overordnede billede er noget mudret, mener Tipsbladets chefredaktør, Allen Olsen

HYLDER ER IKKE bare en ting i IKEA, men også et efterhånden fast begreb i fodboldverdenen. Ikke mindst i et transfervindue.

FCK har tidligere proklameret, at de vil hente fra en hidtil uset hylde - og uagtet at den næppe findes i IKEA - så betyder det vist noget i retning af, at mesterklubben vil hente spillere, vi endnu ikke har set mage til i Superligaen.

Også selvom Jesper Grønkjær og Brian Laudrup tidligere er præsenteret i den hvide trøje. I deres bedste alder, såmænd...

JA, DEN HISTORISKE hukommelse kan være kort, men spørgsmålet er selvfølgelig, om FCK gjorde netop det i sommerens vindue. Altså hentede stjerner, der vil få os andre til at tabe mund og næse som en del af en ny strategi.

Facit er i hvertfald:

  • Andreas Cornelius fra de tyrkiske mestre Trabzonspor
  • Denis Vavro fra Lazio
  • Viktor Claesson fra Krasnodar
  • Mohamed Daramy fra Ajax
  • Christian Sørensen fra Viborg
  • Mathew Ryan fra Real Sociedad
  • Lukas Lerager fra Genoa (lejeaftale gjort permanent)

Dom: Ja, det er samlet set en pakke, der oser af kvalitet, talent, international erfaring og høje lønninger. Så vi river da gerne et tjektegn ud af tasturet for at hente kvalitet, der med et åndssvagt udtryk ligger over Superliga-niveau. Det er klasse-spillere i Superliga-sammenhæng.

GØR DET SÅ Peter ‘PC’ Christiansen til vinderen af transfer-guru-prisen denne sommer? Slet, slet ikke - og for at sige det som det er, så er noget af det jo pisseheldigt - og andet er at gå ned af en sti, som Ståle Solbakken lagde gruset på.

  • Andreas Cornelius har Ståle Solbakken også hentet hjem, men det virkelige heldige for FCK var jo, at Cornelius selv ville hjem. At han nærmest bad om det skifte - og at han bad om, at FCK fik en skarp pris oven i købet. Selvfølgelig vil Cornelius altid være en mulighed FCK skal undersøge, men der er næppe brugt meget knofedt, scouting og klarsyn i den aftale.
  • Viktor Claesson kom kun i stand på grund af den ulykkelig krig i Ukraine, men afgjort et stærkt køb. Igen: Til den heldige side, selvom der med garanti var andre bejlere til svenskeren.
  • Denis Vavro. Jamen, velkendt terræn - og igen en spiller, der nærmest havde FCK som førsteprioritet.
  • Mohamed Daramy. Tjae, var han braget igennem i Ajax, så havde han jo aldrig sat sine fødder i Danmark denne sommer, og igen en spiller, der ikke ville sige ja til andre danske klubber før FCK var undersøgt.
  • Lukas Lerager. Ja, ok. Dog var det William Kvist, der i første omgang lavede aftalen med Lerager. Selvom Peter Christiansen da vist spøgte i kulissen.
  • Christian Sørensen. Rent Ståle-trick at købe de bedste fra konkurrenterne, hvilket en klub som FCK naturligvis skal. Men godt set som kugle-støder til Cornelius. 
  • Mathew Ryan. Vildt godt set og hentet. Da Peter 'PC' Christianen var allermest presset efter Grabaras skade, så hev han lige denne stjerne frem. Respekt.

OG SÅ TALER vi ikke om, at der ikke blev købt en seks'er til at afløse Zeca, hvis han bliver skadet igen. 

OK, det er selvfølgelig skarpt skåret op, for der er selvfølgelig en masse mellemregninger i hver enkelt handel, men lad os bare sige, at Peter ‘PC’ Christiansen bestemt ikke har opfundet den dybe transfertallerken denne sommer.

Det prøvede han vist i vintervinduet, hvor det væltede ind med spillere, der alle som en er floppet i større eller mindre grad.

Uanset hvad, så er det en fremragende trup Jess Thorup nu råder over. Den klart stærkeste og bredeste i Superligaen. Det kan nærmest ikke diskuteres. 

Derfor: På trods af en famlende start på Superligaen, så er alt andet end mesterskabet en fiasko med det materiale.