Video : Tipsbladet
Superliga

Før vital FCK-sommer: Timingen er udsøgt elendig

- Ingen er uundværlige, heller ikke Peter 'PC' Christiansen, men derfor er timingen for skiftet til Wolfsburg stadig virkelig dårlig for FCK, mener Tipsbladets chefredaktør, Allan Olsen

TRANSFERVINDUET ER ikke åbnet endnu, men FC København står allerede nu kan stå bag et af sommerens helt store salg.

Ikke målt på kroner eller i euro, men på betydning - og måske det hul, der bliver efterladt.

Det er selvfølgelig FC Københavns farvel til Peter ‘PC’ Christiansen, der er tale om.

DET ER GANSKE usædvanligt, at der bliver indkøbt sportsdirektører fra Superligaen - og farvellet har efterladt en del FCK-fans i nærmest panik, og der er da heller ingen tvivl om, at timingen er elendig for FC København.

Man står over for et vanvittigt vigtigt transfervindue, hvor både FCM og Brøndby virker parate til at geare op - og efter en sæson, hvor Superliga-indsatsen var langt fra det forventede, så kunne det ligne en sommer med en større overhaling af FCK-truppen, hvilket du kan se en vurdering af hér fra Tipsbladets transferekspert, Farzam Abolhosseini.

Peter Christiansen skal være ny sportsdirektør i tyske Wolfsburg. Foto: Alamy

ENKELTE TING ER eksekveret som Rasmus Falks forlængelse, tilbuddet til Kevin Diks om det samme - og sparket til Peter Ankersen.

Det var også de nemme. De store handler - både ud og ind - følger først senere, men altså uden Peter Christiansen for bordenden.

Der er ingen tvivl om, at der selvfølgelig ligger planer i skrivebordsskuffen, at truppen er blevet gennemanalyseret på kryds og tværs, og at der med garanti ligger en liste med navne, der er interessante for FCK. 

Alt det kan en afløser hive frem, men selvfølgelig kan det give noget usikkerhed, når så en central figur forsvinder.

NU ER INGEN uundværlige. Heller ikke Peter Christiansen, der udover sportsdirektør-håndværket også talte lige ind i kulturen i FCK med den såkaldte ‘positive arrogance’.

Sammen med Jacob Neestrup sørgede han for en tilbagevenden til Ståle Solbakken-mentaliteten, hvor selvforståelsen er lige så blankpoleret som de skaldede isser.

Ingen går gennem livet uden fejl, heller Peter Christiansen - og spørgsmålet er jo, hvilken udgave af ‘PC’ FCK-fansene går klip af?

  • Er det Peter Christiansen-udgaven, der hentede Mamoudou Karamoko, Khouma Babacar, Akinkunmi Amoo, Paul Mukairu, Luther Singh og senest Scott McKenna?
  • Eller er det PC-versionen, der rev 100 millioner kroner ud af Ajax for Daramy, det samme for Kamil Grabara fra Wolfsburg - og købte Elias Achouri til spotpris i Viborg?

OK, I AL fairness ser det ud til, at Peter Christiansen lige skulle finde sig til rette i FCK-stolen, men man kunne jo også have den holdning, at godt nok samlede han Superligahistoriens dyreste trup forud for denne sæson, men den var altså kun god nok til at vinde bronze.

Her vil spørgsmålet jo være, om det var dårligt trænerarbejde eller sportsdirektør-arbejde? Svaret er nok en kombi, men specielt defensivt virkede tingene ikke i sync ligesom en åbenlys 6 heller ikke blev hentet.

NÅ, UNDER ALLE omstændigheder, så er det voldsomt flot landet af Peter ‘PC’ Christiansen, der åbenbart må have gjort så stort et indtryk på Wolfsburg, da Grabara-handlen blev effektueret, at han blev stående på blokken.

Ikke mindst hans internationale netværk og modet til at bringe unge talenter har vægtet højt.

Med skiftet, så er det endnu en fjer i hatten for danske fodboldledere og trænere, der åbenbart er blevet lige så stor en eksportvare som dansk bacon i 60’erne…

FCK endte på en skuffende tredjeplads i Superligaen. Foto: Alamy

JA, SUPERLIGAEN bliver en stor profil fattigere, og spørgsmålet er jo helt klart, hvem der skal afløse PC.

En oplagt intern løsning kunne være Sune Smith-Nielsen, men er han klar til den udfordring og har han netværket? Han kan sin FCK på fingerspidserne og er allerede et fremtrædende medlem af den sportslige ledelse.

UNDER ALLE omstændigheder, så hverken falder eller står FCK med Peter Christiansen ombord, men når skiftet sker på bagkant af en skuffende sæson, hvor der skal bygges op frem mod næste sæson, så kan det give nogle dønninger og i værste fald tabte muligheder.

Det er lige præcis det FCK har mindst brug for nu, og med blot seks uger til Superligastart er timingen for Peter Christiansens exit massivt elendig for FC København.