• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Allan Olsen

Tiki-taka eller power: FCM tager det store sats

Tiki-taka eller power: FCM tager det store sats
Foto: Getty Images

- Albert Capellas er et røvspændende valg i FCM, men man kan kun blive bekymret over den manglede erfaring som cheftræner, mener Tipsbladets chefredaktør, Allan Olsen

Af Allan Olsen

- FCM SKAL IKKE  have 100 boldberøringer før vi afslutter. Vi skal være mere som Liverpool eller Red Bull-holdene.

Nogenlunde sådan lød det fra Claus Steinlein i forbindelse med Bo Henriksens fyring - og vupti: En måned efter ansætter man ægte Barca-beliver, en mand, der forguder den jord Johan Cruyff har betrådt - og som er en af de mest troende i Barca-kirken.

Jep, Albert Capellas er ny fører-ulv i FC Midtjylland, og det er denondelynemig en spændende ansættelse.

MED FØDDERNE marcherende tæt på en valgkamp, så minder FCM-direktør Claus Steinleins udtalelse os selvfølgelig om, at man har et standpunkt til man tager et nyt.

Det er både tilladt og helt legitimt, men under alle omstændigheder, så skal det bliver spændende at se, om Albert Capellas er parat til at fire lidt på sine fodboldprincipper og gå til jobbet med noget mere pragmatisme.

SPØRGER MAN Barcelona-kender og forfatter til bogen ‘Barcelonismo’, Nicolai Lisberg som Tipsbladet har gjort hér - så sværger Capellas indædt til den boldbesiddende stil med små trekanter, få frispark og hurtig generobring af kuglen.

Ikke hidsigt som Alexanders Zorniger-stilen, men mere raffineret og uden at sætte bolden liger så meget på spil som i heavy metal-udgaven af totalfodbolden.

ET BUD: Ja, vi vil se FCM scoute og rekruttere lidt anderledes, men jeg tror også på, at Cappelas har købt ind på, hvad FCM er og gerne vil være, nemlig et hold med masser af energi og power med en lidt mere direkte vej mod målet.

I hvertfald som en mellemstation, for vil man helhjertet Capellas vision, så kræver det voldsomme ændringer i hele tankegangen og arbejdsgangene hos FCM.

Nu skal toptrænere kunne variere meget i stil og udtryk - med mindre man har et materiale som Pep Guardiola - så det skal Capellas selvfølgelig også. Så nej, vi kommer næppe til at se tiki-taka på heden lige med det samme eller et rend af Barcelona-akademispillere på leje.

ET ENDNU større spørgsmål hos undertegnede er den manglende erfaring som CHEFEN.

Albert Capellas har stort set hele karrieren været en dygtig assistent, men nu rykker han helt ud i frontlinjen i et job, der er voldsomt mere medie-eksponeret end tjansen som U21-landstræner.

Selvfølgelig har han erfaring fra store adresser som Barcelona, Dortmund - og ja, Brøndby - men det er vanvittigt sent at score sit første job som cheftræner i en klub som 54 årig.

Det fortæller i hvert fald undertegnede, at han åbenbart trives bedst bag andres ryg - og nej, der tæller U21-landstrænerposten ikke rigtig, fordi der ikke et et gram af pres på det job.

Den ryg har han ikke længere, så nu må han vise, at han kan skyde brystet frem - og flytte FCM en hylde op.

VANDRØRERNE FORTÆLLER også, at en hel del spillere i både Brøndby- og på U21-landsholdet var meget lidt begejstret for en skolemesterstil, der var tilsat en god dosis bedrevidenhed. Capellas vidste bedst - hele tiden. 

Det kan i hvertfald virker som et noget gameldags ledelsesyn. Ikke mindst overfor en generation, der vil inddrages og lyttes til.

ET SATS AF FCM? Ja, det synes jeg. Ikke på grund af Barcelona-evangeliet, men mere den manglende erfaring som cheftræner.

Fagligt kan der næppe sættes mange tommelfingre på mandens indsigt og teoretiske evner, men der kan godt være farligt ude i forreste linje.