Foto: Lars Rønbøg / Getty Images
Superliga

- Lössls chance for at vise de tog fejl

ANALYSE: Jonas Lössls kommende lejeaftale med Brentford er en god løsning for alle parter, ikke mindst målmanden, der har ‘unfinished business’ i Premier League.

- Det ophold er uforløst for mig. Jeg bebrejder ikke andre for det, hverken Everton eller trænerne. Jeg kigger på, hvad jeg selv kunne have gjort anderledes, og det må jeg lære af. Jeg skiftede til Everton for at spille, og jeg tog væk igen, fordi jeg ville spille.

Sådan sagde Jonas Lössl tilbage i april, da han talte om skiftet tilbage til FC Midtjylland og tiden i Everton, der endte uden én eneste gældende førsteholdskamp.

Målmanden var taget hjem for at være en hjørnesten i FC Midtjylland på linje med Erik Sviatchenko og Pione Sisto, men det var absolut ikke fordi, at Lössl havde mistet lysten til at være i udlandet eller ikke troede, han havde niveauet.

Derfor er det heller ikke så chokerende igen, at Lössl rykker tilbage til Premier League og partnerklubben Brentford.

For Lössl er det en chance for igen at spille Premier League og bevise, at han sagtens kan være med, som han jo var i to sæsoner i Huddersfield.

Det er et markant brud med planen om at være den egenudviklede, hjemvendte landsholdsspiller, der bærer klubben, men efter Lössl mistede sin plads i Superligaen i en stor del af efteråret, er det ikke just et chok i Agger-tilbage-til-Brøndby-klassen, at interessen er opstået.

For Brentford og klubbens ejer Matthew Benham, der som bekendt også har haft FC Midtjylland i porteføljen siden 2014, giver handlen også mening.

Førstemålmand David Raya er skadet i flere måneder endnu, man har brug for en erfaren målmand, der ikke skal lære ligaen at kende, og FC Midtjyllands rekruttering af Lössl var Rasmus Ankersen i høj grad medvirkende til som ham, der i ny og næ mødte den danske målmand i England.

Premier League-overlevelse kaster bogstavelig talt et milliardbeløb af sig, og derfor er det på ingen måde økonomisk uansvarligt at flytte en landsholdsmålmand væk fra FC Midtjylland.

For FC Midtjylland falder handlen på det bedste mulige tidspunkt, når det nu skulle ske undervejs i en sæson.

Der er tid til at finde en erfaren målmand til at konkurrere med Elias Olafsson, og så er det jo i FC Midtjyllands ånd at give en ung spiller, man selv har været med til at forme, chancen, især efter det gode spil tidligt på sæsonen.

Det kan naturligvis ikke have været planen, da man hentede Lössl for 11 måneder siden, at han allerede skulle afsted nu, men når det skulle ske, er det bekvemt at have en løsning in house, både i form af en afløser og en aftager.

Det her er Jonas Lössls chance for at vise, at trænerne i Everton tog fejl, da de ikke gav ham chancen, og til landstræneren om, at der ikke behøver være tvivl om, hvem der skal være reserve efter Kasper Schmeichel i et intenst 2022.

Fortsættelse følger med garanti på januars transfermarked, og som vanligt er der garanti for, at det ikke bliver kedeligt, når vi har med FC Midtjylland at gøre.