• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle PLAYMAKER

Blog: Sådan kan fodboldspillere træne under corona-situationen

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Playmaker vil den kommende tid give gode råd til, hvordan man som professionel fodboldspiller kan holde sig i gang.

Af PLAYMAKER

Af Playmaker

Hele samfundet er i disse uger påvirket af den alvorlige situation omkring Corona-virusset, og det påvirker også fodbolden, der er helt lukket ned. Det er en ekstraordinær situation, der også i fodbolden betyder, at der skal tænkes ekstraordinært.

Playmaker, en fodboldfaglig vidensplatform lavet i samspil mellem DBU, Divisionsforeningen og Syddansk Universitet med Mediano som mediepartner, vil derfor i den kommende tid suspendere det normale redaktionelle flow og i stedet sætte fokus på relevante fodboldfaglige temaer målrettet den usikre situation. Nyttige værktøjer og konkrete øvelser, der kan inspirere og benyttes derhjemme.

Gennem podcastepisoder og indlæg vil Playmaker løbende bringe inspiration og konkret vejledning til, hvordan man kan gribe dagligdagen an som klub, træner og spiller i en tid, hvor fodbolden lige som resten af samfundet er lukket ned og ingen helt ved, hvornår der skal spilles fodbold igen. Det er således stadig muligt både at vedligeholde og forbedre sine evner inden for både det fysiske, tekniske, taktiske og mentale område.

Læs også:Brasilianer meldes færdig i Midtjylland: Ramt af ny alvorlig skade

Første del af Playmakers indhold om fodboldtræning under Corona-situationen har særligt fokus på den fysiske træning, og hvordan man varetager denne, samtidig med at man lever op til de sundhedsfaglige anbefalinger. Podcasten behandler også kort den mentale, taktiske og tekniske del af spillet.

Afsnittet er optaget via en telefonsamtale med Magni Mohr, der er professor i tracking, testing og træning i elitefodbold ved Syddansk Universitet og tidligere har været videoanalytiker, videnskabelig konsulent og fysisk træner for flere internationale fodboldhold i eksempelvis den italienske Serie A, engelske Premier League og spanske La Liga:

- Dagligdagen som klub, træner og spiller afhænger af, hvordan man som klub tackler denne situation. Hvis man synes, at det er meget kedeligt og begrænsende, at man er havnet i den her situation, er det selvfølgelig rigtigt, men man kan også vende den om.

- Man kan se det som en unik mulighed for at løfte spillerne fysisk ved at træne individuelt med meget høj intensitet, ligesom man har mulighed for at træne nogle tekniske udfordringer, som spillerne har, og som man ved, at de skal arbejde med. Man har tilmed mulighed for at undervise spillerne og interagere med spillerne via tekniske muligheder på nettet. Det handler om måden, man anskuer situationen på, siger Magni Mohr.

Læs også:UEFA udskyder flere slutrunder: U21-EM har ingen ny dato

I podcasten er der særligt fokus på, hvordan man kan arbejde med den fysiske træning i den aktuelle situation, men afsnittet vil også kort berøre øvrige aspekter af fodboldspillet.

Hør podcasten ved at klikke her.

Læs Magni Mohrs indlæg ved at klikke her

Læs også:Hjælper udenlandske holdkammerater med corona-info: Forstår ikke alt

Læs også:AaB holder sig fra at gøre som FC København: Det vil vi ikke

Læs også:Schmeichel hylder Mette Frederiksen og sygeplejerskerne: Vil belønne dem