• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Oliver Okstrøm

Blog: FCM-guld - top5 grunde til mesterskabet

Blog: FCM-guld - top5 grunde til mesterskabet
Foto: Jens Dresling/Polfoto

Pokalskabet for FC Midtjyllands fodboldhold kan nu endelig blive støvet af, når mesterskabspokalen skal sættes ind. Tillykke til FCM. Her er listen over de fem hovedårsager til guldet 2015.

Af Oliver Okstrøm

Nu kom det endelig på plads. FC Midtjylland kan kalde sig mestre for første gang i klubbens historie. Endda også i de to moderklubbers historie. Det er i sandhed et stort øjeblik for alle i, omkring og langt væk fra heden, der sympatiserer med FC Midtjylland. 

Tænk sig alt den spot og spe, og konstante regn af spørgsmål til FCM-folkene om et nederlag betød gummiben. Selvfølgelig skal spørgsmålene stilles, og det viste sig også, at FCM var sikkert på vej som på en tysk motorvej mod mesterskabet. Det var sindssygt, at se kampen i søndags mod FC København, som endte med 2-0 efter to flotte mål. Aldrig har jeg oplevet en sådan stemning som efter kampen.

Og med (forventet) uafgjort resultat mod FC Vestsjælland i Slagelse er det nu helt på plads. Der er nu plads til at poppe champagne og forberede sig til sommerens kvalkampe i Champions League, som bliver klubbens største udfordring.

Men med et tillykke, så lad os komme til det, som du har klikket dig herind for.

Top 5 grund til, at guldet ende i FC Midtjylland

5. Sidste sæson
Det hele gik som bekendt galt i sidste sæson, da de sidste kampe indtraf, og man smed først guld og dernæst sølvet væk. Den oplevelse kunne endte have blevet et traume eller en motivation, og det blev til en motivation. Den sult, som fulgte med efter den sæsonafslutning, har været afgørende for, at man har ville gå hele vejen og aldrig stoppe jagten på guldet eller tage en puster, når man var 10-11-12 point foran andenpladsen. Dermed en stor cadeau til klubbens mentaltræner René Petersen for sit arbejde.

4. Truppens bredde
Det ses tit at et mesterhold er bygget op om et par centrale spillere. Sidste år lå meget af æren for guldet til AaB hos Kasper Kusk, som dernæst smuttede, og AaB fandt et andet leje i Superligaen. Hos FCM har man været plaget af skader hos mange centrale spillere i lange perioder. Pione Sisto, Erik Sviatchenko og anfører Kristian Bach Bak er bare et par eksempler, men her har FCM alligevel fået sig klar og med 30 kampe i træk uden den samme holdopstilling, så kræver det en vis styrke i bredden at ligge nummer ét.

3. MCH Arena
15 kampe og 15 sejre i denne sæson af Superligaen taler sit tydelige sprog. Det har aldrig været ukendt, at FC Midtjyllands hjemmebane har været svær at vinde på, men i denne sæson har kun et par få hold været i nærheden af at tage point derfra. Det vidner også om, at man har nogle fans, der er bedre end deres rygte, og langt fra er de plastikfans, som de bliver udråbt til at være hos konkurrerende klubbers fans.

2. Matthew Benham
Det kan ikke benægtes, at uden den rige englænders millioner, så havde FC Midtjyllands hold set helt anderledes ud til denne sæson. Den ydmyge englænder slutter dermed en cirkel i forhold til meget betydningsfulde englændere i klubben. I moderklubben Herning Fremad var Englands VM-guld-anfører Bobby Moore spiller i 70'erne, og nu er det tid til at en ny englænder får stor betydning for opmærksomheden til områdets fodboldhold.

1. Glen Riddersholm
Det kan godt være, at spillerne har løftet sig, og at holdets trup har set godt ud, og hjemmebanen været uindtagelig. Men alt det kan man ikke gøre uden den rigtige cheftræner. Glen Riddersholm er den person, der har fået det til at hænge sammen i truppen, og med en stålfast vilje guidet klubben til deres første mesterskab. Han har skabt resultater med få penge til rådighed og nu med lidt flere, så var mesterskabet der.

Superliga

Mere Superliga

Fokus