Blog: Mænd der hader Midtjylland
Foto: Polfoto
Generelle

Blog: Mænd der hader Midtjylland

Hadet bobler i det danske fodboldlandskab mod FC Midtjylland, der er ved at score de resterendes hjerter.

Det må have været en forfærdelig oplevelse for godt 16 år siden, da Ikast FS og Herning Fremad gik sammen og dannede FC Midtjylland. I hvert fald for de omkringliggende klubber. Ja faktisk, så gik der måske et par år eller to efter, før det for alvor brød ud. Hadet.

For hvad ligner det også? I traditionsrige klubber som Silkeborg og AGF var det en selvfølge, at dem fra Heden aldrig rigtig skulle kunne udfordre deres position.

Men den nye dreng i klassen var ikke indstillet på at lade sig kue. Der er også noget træls ved en ny person i klassen, der går ind og roder ved hakkeordenen.

FCM har siden deres oprykning ikke endt under AGF, og det har gang på gang fået meningsdannere på de sociale medier til at tale nedladende om ulve-klubben. Der er virkelig tale om et had. Som om FCM har stjålet AGFs kæreste.

Men det er de seneste år også blevet landsdækkende. De to evige rivaler om guldet, FCK og Brøndby, har pludselig også fået øje på Midtjyderne, der senest er blevet kalendermestre to år i streg. Nu har man fået endnu en rival. Og så fra Herning? Stedet som københavnere har grint af i uendeligheder.

Skulle de pludselig skubbe dem af tronen som Danmarks bedste klub. Ja, måske endda som Skandinaviens bedste? Det går jo ikke, og hadet bruser løs i dem som en sodavand, der lige er blevet rystet.

At se på FCK og deres fans er ligesom at se tilbage på historien, hvor personer har gjort alt for at latterliggøre og italesætte, at de er ingenting mens man er ved at tabe en krig. Klubben har aldrig vundet noget, så derfor er de ikke gode, er et af de seneste argumenter denne skribent har hørt på det sidste fra en løve-fan.

Lige nu er FCK og FCM nok i den fase, der ville svare til at FCK lige havde fundet ud af at FCM har inviteret FCK's kæreste i biografen. Det hele kan vende lige om lidt - og det hele er op til hvordan FCM udnytter situationen. Pigen har måske allerede sagt ja.