Foto: Getty Images
Superliga

Tøffe til eksamen: Dumper med et kæmpe brag

Tipsbladets kommentator, Stig Tøfting gennemgår sine forudsigelser - og der er klø til Tøffe.

SUPERLIGAEN ER slut, julen nærmer sig - og derfor er det tid til at gøre mit lille regnebræt op.

I oktober kom jeg med en række Superliga-forudsigelser, så dem skal vi lige have kigget på.

Jeg satte jo en gåtur på højkant til Danmarks åbningskamp ved EM, hvis jeg ikke ramte rigtigt på en eneste af dem, så skal vi ikke bare sige, at jeg er meget godt tilfreds med ikke at skulle slide fødderne op på en tur til Stuttgart!

Det havde alligevel taget på den helt forkerte side af 30 dage, så godt at jeg var nogenlunde skarp med mit kig i spåkuglen.

RAMTE JEG ALT lige i røven? Nej, langt fra, men selvom min redaktør på Tipsbladet mener, at mine bud var en kæmpe fiasko, så er jeg slet, slet ikke enig!

Men lad os tage et kig på mine forudsigelser fra 20. oktober.

Andreas Cornelius scorer minumum et mål i Superligaen.
Ja, hvad faen skal jeg næsten sige. Det er jo nærmest tragisk. Til min fordel tæller klart, at Cornelius på grund af endnu en skade kun fik 188 minutters spilletid fordelt over fire kampe. At han så alligevel ikke fik scoret er jo stadig overraskende, men det virker som om, at Cornelius fylder mest i chanceopbygningen og gør de andre farlige.

Hvidovre vinder ikke en eneste kamp i efteråret.
Den var den ondelyneme tæt på. Det er jo kun fordi, det sejler i OB, at de fik den ene sejr. Hvem kunne vide, at OB skulle ende som det næstdårligste hold i Superligaen på hjemmebane med nul sejre, tre uafgjorte og seks nederlag.
Kun Hvidovre er faktisk dårligere på hjemmebane, men nu fik de så deres sejr i Odense. Hatten af for Hvidovre og en næse til mig.

Alexander Lind fortsætter scoringsstimen.
Hvor Tøffe-effekten har sat flere hold i gang, så skal jeg da love for, at jeg fuldstændig fik bremset Alexander Lind!
Jeg var sikker på, at han kunne gå på vinterpause og have været involveret i 17 mål (mål og assist). Han var på 11, da jeg forudsagde det - og endte på 12. Her kan vi da tale om en angriber, der gik fuldstændig i stå.
Selvfølgelig fordi Silkeborg røg ind i en ringe periode, men ok, det var en ordentlig forbier. Satte jeg for meget pres på den unge Silkeborg-angriber….

Silkeborg overvintrer på førstepladsen.
Kom så! Svin mig bare til for denne her. Den viste sig jo at være helt i skoven. I stedet for - som jeg sagtens kunne have set - at ligge nr. et, så er de nu ni point efter førstepladsen. Av, Av, Stig!
Til mit forsvar, så havde de et fantastisk kampprogram foran sig, da jeg lagde hovedet på blokken.  Ren gavebod, tænkte jeg, men det udnyttede de slet ikke og endte med sølle to point i de sidste fem kampe. Skuffende. Dog mest af Silkeborg….

AGF er i top-seks ved vinterpausen.
Den fik jeg en lille sviner for af chefen. At den var tynd og sikker. Stop, stop! Da jeg forudsagde, at AGF ville havne i top-seks havde jeg regnet med, at de ville få ni point i de resterende kampe - og så havde de lige sneget sig med.
Nu fik de 14 point. Blandt andet via en - skal vi ikke sige heldig - sejr i Parken. Hvem havde lige set den komme, men ja, ja - det var måske en af de nemmere forudsigelser, men de nemme bolden skal jo også sparkes i kassen! Under alle omstændigheder en flot periode for AGF.

FCM taber ikke en eneste kamp inden vinterpausen.
Værsgo’: 11 kampe i træk uden nederlag. Otte sejre, tre uafgjorte  og nul nederlag. Imponerende - og godt set, synes jeg.
Thomas Thomasberg har efter lidt tilløb virkelig fået samlet en slagkraftig enhed i FC Midtjylland og bredden i truppen er kæmpe stor. Masser af kvalitet og lige pludselig er FCM en seriøs guldbejler. De har hentet 11 point på FCK i otte kampe, hvilket i sig selv er stærkt.

Der er ikke fyret nogle Superliga-trænere inden vinterpausen.
Jeg troede jo egentlig, at OB havde fyret Andreas Alm lige inden mine forudsigelser. De havde gode grunde til det, men han overlevede, så derfor var min tanke vel et eller andet sted, at så var han fredet frem til jul. Det var han så ikke.
Rasmus Bertelsen i Randers overlevede også, men er vel den mest udsatte træner, når vi starter op igen efter nytår.
Han har et pointgennemsnit på sløje 0,74 set over de seneste 23 kampe, en målscore på 23-46 og blot tre sejre. Det er tal, der hurtigt kan koste fyreseddel.

NÅ, TO RIGTIGE ud af syv er måske ikke imponerende, men har jeg ikke også været lidt uheldig? Jo, det synes jeg.

Alligevel slipper du ikke. Der skal nok komme nye forudsigelser, når vi nærmer os Superligaopstarten i 2024 - og så skal du bare se pletskud!

Glædelig jul og godt nytår!