Foto: alamy
Superliga

Stig Tøfting hakker til: Sådan ender Superligaen

Stig Tøfting synes, at landsholdet spillede direkte kønsløst mod Schweiz og Færøerne, men at det går godt i spænd med DBU's kønsneutrale politik, og så kan Tipsbladets kommentator ikke vente med, at FCK og Brøndby sparker Mesterskabsspillet i gang.

JEG HAR ALDRIG, som i aldrig, glædet mig så meget til at komme tilbage til Superligaen efter en landsholdstermin som nu.

HOLD NU KÆFT en omgang ligegyldig og intetsigende fodbold, jeg var vidne til i Parken og på Brøndby Stadion. Det er ikke set mere ufarligt end under Åge Hareide, og det var direkte kønsløst. Det går jo så meget godt i tråd med, at DBU vil være kønsneutrale og har smidt ord som målmand og mandsopdækning i skraldespanden.

DBU HAR SÅ TRAVLT med ligestilling, men når de nu er i gang med at afskaffe det ene efter det andet, hvorfor går de så ikke hele vejen? Skal den danske kvindelandstræner, Andrée Jeglertz, så ikke have den samme løn som Kasper Hjulmand eller omvendt... Hurra for den røde tråd...

HELDIGVIS ER SUPERLIGAEN tilbage på menuen, og vi kunne ikke ønske os en bedre start på Mesterskabsspillet end FC København mod Brøndby. Jeg ved godt, at det er nummer to mod nummer tre, men det her derby kommer til at sparke slutspillet i gang med et udsolgt Parken og med spillere som VIL spille fodbold. Jeg lover, at dét ikke bliver kønsløst!

VI HAR i forvejen gang i en turnering, som kan blive historisk. Hvis FCK får point på mandag, så har vi tre tophold, som ligger med mere end to point i snit per kamp efter 23 runder. Det er kun set to gange før. I 08/09 havde FCK, Brøndby og OB alle over to i snit, og det havde Brøndby, FCM og FCN også i 17/18.

SÅ JEG HAR ENORME forventninger til kampen på mandag. Brøndby og FCK er de to mest scorende hold i denne sæson, og begge er bedst, når de har bolden. Tilsæt så lige nogle af Superligaens bedste spillere i den gryde, og opskriften på underholdning er idiotsikker. Jeg har bladret lidt i min bunke af papirnoter, og det skyder kun mine forventninger i vejret:

  • Brøndby har scoret 44 mål, mens deres expected goals er kun 36,3. De er altså hamrende effektive, og de har en scoringsprocent på 21,7 procent.
  • 40 af Brøndbys 44 mål er scoret inde i feltet. De spiller chancerne større, og sidst de havde lignende tal var i mesterskabssæsonen, da Mikael Uhre konstant fik friløbere...
  • Brøndby har flest gennembrudsafleveringer med 38 styks. FCK er toer på den liste med 35. De tør at tage chancer i deres spil, og det skal man ikke underkende.
  • FCK har scoret flest mål i ligaen, selv om de får skudt i skoene, at de mangler en ”rigtig” angriber.
  • De har flest afslutninger, flest skud på mål, flest store chancer, de har skabt flest chancer. De har ramt sammenføjningen flest gange. Hvis ikke de er nummer et på statistikkerne, er de nummer to eller tre. Der er nærmest ikke noget, de ikke topper.

JA, FCK HAR fået lidt hug for ikke at have en topscorertype, men det er for fanden svært at kaste dem under bussen, når de scorer flest mål. Vi kan sidde her og tale om, at de savner en, der scorer 20 mål, men gør de nu egentlig også det?

I DE TO SENESTE MESTERSKABSSÆSONER har Victor Claesson med 13 mål og Pep Biel med 11 været deres topscorere. Jo jo, mesterskabssæsonen i 18/19 var vanvittig med Robert Skovs 29 mål, men ellers har FCK ikke haft en topscorer i en mesterskabssæson, siden Andreas Cornelius scorede 18 gange i 2012/2013. Der skal vi sateme langt tilbage!

EN TOPANGRIBER VILLE da pynte, som det også gør med Haaland i Manchester City, men det er ikke en ubetinget nødvendighed.

NU SER VI mod det sidste afgørende stræk i en potentiel historisk sæson, og næste gang der er søvndyssende landsholdsbold på menuen, så er Superligaen afgjort. Vanen tro vil jeg smække røven på disken og komme med mine forudsigelser:

FCK vinder guld, Brøndby sølv og FCM bronze

JEG TROR PÅ FCK, og det gør jeg også til kampen i Parken på mandag. Brøndby har nok været det hold, som har spillet bedst, men FCK har det ekstra gear, når der er behov for det. Det er der nu.

DET KAN lige så godt være Brøndby, men jeg skal jo vælge et eller andet! Brøndby er blevet meget bredere i deres trup, og nu har Jesper Sørensen efterhånden en håndfuld, som kan gå ind fra bænken uden at gøre holdet synderligt dårligere. Problemet er bare, at Jacob Neestrup kan skifte syv mand, uden det betyder noget som helst.

OG HVORFOR så ikke FC Midtjylland, som lige nu fører, og som kun lige har haft en enkelt svipser mod Brøndby de seneste 11 runder?
De ligger kun nummer et på grund af Jonas Lössl. Miraklernes tid er først til jul, men Lössl har hevet det ene mirakel ud af ærmet efter det andet i foråret. Jeg tæller syv pointgivende redninger i de seneste fire kampe, og det tror jeg sgu ikke på, han kan blive ved med.

Hvidovre og Vejle rykker ned

HVIDOVRE RYKKER NED – det gider jeg ikke bruge mere krudt på. Vejle napper den anden plads. Vi har set deres sande ansigt i de sidste par kampe: Mod OB spillede de måske deres dårligste kamp, og udvisningen til Onugkha væltede korthuset mod Midtjylland. De fire øvrige har mere at gå på.

OB napper syvendepladsen

OB ER de bedste af de dårligste, og når man taler med folk fra Ådalen, så har Søren Krogh gjort holdet meget bedre. De træner længere og hårdere, og det flytter noget. Jeg var ellers skeptisk i starten, men nu skal han bare have styr på hjemmebanen.

OB'er bliver topscorer

NU GÅR JEG PLANKEN UD og siger Don Deedson Louicius. OB spiller i nedrykningsspillet, og det skal kunne udfløse en del flere mål. Udover det tager jeg en mand med her, som kun har scoret én gang i sine fem seneste kampe. Dét er da risky business.

Achouri bliver assistkongen

DEN ER lidt billig, jeg ved det godt, men Achouri har lavet tre oplæg mere end Nicolai Vallys, som er toer på assistlisten. Ingen kommer til at nå ham.

Vallys er MVP

ACHOURI BURDE score flere mål, så jeg peger på Nicolai Vallys, som både er målscorer og oplægger. Han er ligaens mest værdifulde spiller, når sæsonens sidste kamp er spillet!

Fotos: alamy