• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Stig Tøfting

Tøffe om Hamrén: Lokummet brænder stadig

Foto: Getty Images

- Jeg tror stadig på, at AaB redder sig, men forspringet til Horsens må ikke blive større. Ellers kan Erik Hamrén være fortid i AaB, skriver Tipsbladets kommentator, Stig Tøfting i denne kommentar

Af Stig Tøfting

TO GANGE HÅNDGEMÆNG - og et enkelt spilleroprør. Jo, jo - Superligaen leverer, og det er bare to runder inde i foråret…

Sagerne bliver selvfølgelig blæst stort op i medierne og blandt eksperterne. Helt fair og det viser jo bare, hvor meget Superligaen fylder.

At spillere kommer op at toppes til træning er dog langt fra noget nyt, og jeg kan med hånden på hjertet sige, at jeg ikke har spillet i en eneste klub, hvor det ikke er sket!

SÅ HELT USÆDVANLIGT er det ikke, men jeg kan godt frygte, at det ender med at klubberne lukker træningerne for offentligheden og medier som i England.
Så fedt synes klubberne jo ikke det er, at få smidt genstridighederne op på diverse medier.

For det sker alle steder. Det er konkurrencesport, tændingen skal være dér, men man skal selvfølgelig kunne give hinanden hånden efter træning og så ellers komme videre.
Som det er sket i Brøndby med Mathias Greve og Anis Ben Slimane - og som det også bør ende med Yankuba Minteh og Mads Frøkjær i OB.

TIL GENGÆLD KAN en utilfreds spillertrup være sværere at håndtere - og uanset hvor stor utilfredsheden er blandt spillerne i AaB med træner Erik Hamrén, så står både spillere, træner og ledere i Aalborg-klubben et vanvittigt svært sted.

Derfor er mandagskampen mod FCM en vaskeægte gyser! Der er masser på spil, for jeg synes faktisk, at lokummet brænder i begge klubber.

LAD OS STIKKE til Limfjorden først, hvor Erik Hamrén nu er manden bag AaB-historiens længste række af nederlag i Superligaen.
Imponerende seks i streg er det blevet til, og gør han det til syv med et nederlag til FCM, så kan AaB være nødt til at svinge kniven!

Ja, pokalsejren over Viborg faldt på et tørt sted, men det ændrer ikke på, at at nederlag til FCM vil fortsætte AaB’s triste stime i Superligaen - og det er til syvende og sidst overlevelse i ligaen Hamrén bliver målt på.

Mister AaB-ledelsen efter et nederlag til FCM troen på, at Hamrén er manden, der kan indhente Horsens’ forspring, så skylder man at give den nye mand på posten så lang tid så muligt.

Både for at implementere nye ideer, men også for at få mest mulig effekt af trænerfyringen.

JEG TROR STADIG på AaB som overlever i Superligaen - og er faktisk blevet bestyrket efter indsatsen mod FCK og naturligvis pokalsejren over Viborg, men Horsens forspring må ikke vokse.
Selvfølgelig kan AaB sagtens tabe og alligevel have leveret en godkendt indsats, men jeg har bare svært ved at se, at man kan sidde syv nederlag i træk overhørigt.

I forvejen er Hamrén kun ansat til sommer, så det er ikke en bekostelig affære, at sige farvel og tak.

Forøvrigt har han blot hentet 0,5 point i snit per kamp siden han tiltrådte, hvilket er præcis halvdelen af det Lars Friis stod for inden han blev sparket ud…

Og pointene er jo hentet for lang tid siden, hvilket en stribe på seks nederlag fortæller alt om. Det er altså gået den forkerte vej for Hamrén og AaB’s projekt.

AAB VAR PINLIGT bovlamme mod AGF i stormvejrs-nederlaget, men jeg må sige, at præstationen i Parken var noget mere opløftende.

Jeg er fuldstændig klar over, at FCK sagtens kunne - og burde - have scoret et par stykker mere, men omvendt, så kunne det også have endt med, at AaB var listet fra Parken med point.

Selvfølgelig er en boldbesiddelse på blot 33 procent lige til den tynde side for AaB, men det sker jo trods alt også for andre hold i Parken.

Til gengæld så jeg ingen opgivende attitude eller spillere, der slog op i banen.

DER ER DOG stadig nogle spørgsmål omkring AaB:

  • Jeg har været skeptisk omkring Louka Prip, der ikke har scoret i 23 Superligakampe. Nu fik han hul på bylden i pokalsejren over Viborg, hvor målmand Mikkel Andersen hjalp Prip godt på vej med årets drop, men jeg vil også se i Superligaen, at han kommer i farlige situationer - og hakker dem ind.
  • Hvorfor har de solgt forsvarsspilleren Anders Hagelskjær i den situation de står i - og måske med et behov for at ændre system. Samtidig er han manden med det måske længste indkast i Europa. Et våben man sagtens kan få brug for.
  • Hvorfor prøver de ikke det tremandsforsvar spillerne gerne vil ha’. Jeg er helt sikker på, at Rasmus Thelander vil blive en endnu større forsvarsgeneral i det setup - og jeg har også fidus til, at det vil gøre AaB farligere fremme på banen, hvis kanterne formår at udfordre og slå indlæggene.

UNDER ALLE omstændigheder, så kan Erik Hamrén ikke beklage sig over kvaliteten i truppen, hvor der er hentet stærkt ind i vinterpausen- På papiret er den top-seks, men han skal have det til at virke på græs!

Så er der modstanderen fra FC Midtjylland. Rost efter udraderingen af Viborg i Gustav Isaksens målshow i 4-0-sejren - og derefter slagtet for indsatsens mod Brøndby.

Ja, jeg indrømmer gerne, at vi - eksperter og medier - er i underholdningsbranchen og gerne maler med de sorte og hvide pensler. Det gælder også mig selv, og helt grundlæggende, så tegner vi øjebliksbilleder, mens trænere og klubber gerne vil have det lange lys på.

Sandheden ligger nok et sted midt imellem, og det gælder i min verden også for FCM.

SOM JEG POINTEREDE i løbet af ugen, så var Brøndby virkelig stærke mod FCM. Ikke mindst til at spille sig fremragende ud af det pres som FCM gerne ville lægge på Brøndby-holdet, men som - på grund af Brøndbys kvalitet - kom til at se noget forpjusket ud.

Jeg køber forklaringen om, at FCM nærmest kun har et offensivt kort, nemlig Gustav Isaksen. 
Jeg er også med på, at med afgangen af Anders Dreyer og Evander samt Pione Sistos tur i frostboksen, så hænger meget på Isaksen, men når han tiltrækker sig to-tre modstandere, så skal der jo blive plads til andre, hvis ellers løb, overblik og timing sidder i skabet.
Det er jo lige præcis det Capellas skal finde løsninger på.

NEJ, FCM SPILLER ikke specielt godt. Midtbanen virker tynd, og jeg har svært ved at se, hvem der skal diktere noget offensivt spil.

Emam Ashour har måske potentialet, mens Emiliano Martinez ikke bringer meget fremad og Kristoffer Olsson mest snurrer rundt om sig selv.
Jeg ville helt klart også spille med Oliver Sørensen fremfor Armin Gigovic. Sørensen stod i hvertfald for noget mere power og farlighed, da han blev skiftet ind mod Brøndby. Fremme vil jeg blive virkelig overrasket, hvis Astrit Selmani skulle blive noget hit

FCM MANGLER AaB (ude), Lyngby (hjemme) og Silkeborg (ude). Jeg vil tro, at fem point måske kan gøre det, men selvom jeg stadig regner med midtjyderne i top-seks, så står Albert Capellas i en situation, hvor han kan blive den første FCM-træner siden 2005/06-sæsonen, der ikke har fået sit hold i top-seks!

Derfor skal der ikke meget til før gløderne i begge klubber kan blusse op - og det bliver spændende at se, hvem af AaB og FCM, der er de bedste brændslukkere…