Video : Tipsbladet
Superliga

Tøffe ryster på hovedet: Vanviddet fortsætter

- Ja, det er et skrækscenarie for FCK, jeg har skitseret, men det er nu ikke helt uden for skiven, skriver Tipsbladets kommentator Stig Tøfting i sin ugentlige Superliga-klumme.

SHIT! JEG HAR nærmest ikke fået pulsen ned efter det hæsblæsende drama i Parken, hvor FCM tog fusen på FCK og tiltuskede sig tre point.

En kamp, der både kunne og burde have resultatet i en FCK-sejr, men hvor FCM kørte den iskoldt og kynisk hjem.

Efter 16 minutter burde FCK have været foran med 2-0 på de kæmpe chancer Oskarsson og Elyounoussi brændte, men hokus pokus og 21 minutter senere, så stod det fandeme 2-0 til FCM.

Boldbesiddelsen var 71-29 i FCK’s favør, 24-6 i afslutninger og 8-0 i hjørnespark - og alligevel en 2-1-sejr til gæsterne. Jamen, det er jo kun i fodbold den slags kan ske.

Fedt, skørt og underholdende for os, der kigger på, men selvfølgelig frustrerende for FCK.

Tilmed burde FCM have lukket kampen i de sidste 20 minutter, hvor de havde i hvertfald tre-fire store muligheder efter omstillinger.

NÅ, GAMMEL KAMP. Videre. Og så alligevel ikke. For FCK’s manglende effektivitet - i begge ender af banen - så sent i guldkampen kan blive voldsomt dyrt.

Det samme kan Jacob Neestrups manglende evne til at knække lige præcis FCM. Fem kampe mod FCM i Superligaen med ham som cheftræner, tre tabte og to uafgjorte. Ikke imponerende.

NU KAN MAN altid finde et skrækscenarie - og det har jeg gjort for FCK, men så langt er det alligevel ikke fra skiven. Eller hvad? Det må du jo vurdere, men her kommer det.

 • FCM taber i Farum til FCN. Det sker tit og er bestemt ikke noget usandsynligt udfald
 • FCM vinder til gengæld den sidste kamp hjemme mod Silkeborg.
 • Brøndby napper fire ud af seks mulige point i de to sidste kampe mod AGF og Silkeborg.
 • FCK vinder over AGF i Aarhus på tirsdag, men taber den sidste kamp i Parken til FCN.

BUM! HOLDER dét, ja så har vi følgende slutstilling:

 • FC MIDTJYLLAND 64 point.
 • BRØNDBY 63 point
 • FC NORDSJÆLLAND 62 point
 • FC KØBENHAVN 61 point.

Helt i skoven? Næh, det synes jeg egentlig ikke, men lad os kigge på, hvor faldgruberne er.

Foto: Alamy
 • Kan FCM ikke bare få et enkelt point i Farum?

Jo, selvfølgelig, men FCM’s fysiske spil kommer ofte til kort på kunstbanen i Nordsjælland, hvor FCN ikke har tabt til midtjyderne siden 2020.

 • Vinder Brøndby ikke begge kampe?

Jo, den eneste sikre vi har i mesterskabsslutspillet det er jo, at AGF taber! Til gengæld har Brøndby haft det svært på kunstgræs i denne sæson, og kampen spilles som bekendt i Silkeborg, der tilmed er i fin form.

 • Vil FCK ikke tvære FCN ud i Parken, hvis der er guld på spil?

Jo, måske - men rammer FCN dagen, så ved man sgu’ ikke.

DET ER EGENTLIG også for at illustrere, hvor vanvittig Superligaen er. Inden FCK’s kamp mod FCM, så var de jo store favoritter til guldet. Fire sejre i træk - og så skulle det sidste søm nærmest bare hamres i, men hér er det så, at Superligaen bare bliver ved med at give…

OK, jeg må så også indrømme, at jeg måske også har været for forblændet af FCN’s spil. Fire af de seks sejre i mesterskabsspillet er faldet på kunstgræs.  Tre hjemme i Farum og én i Silkeborg.

De er bare dårligere på rigtigt græs - og det så vi senest i Brøndby, hvor spillet ikke flød på samme måde som hjemme i Farum.

TROR JEG SÅ PÅ, at det ender som skitseret? Nej, fandeme nej! Jeg har oplevet på egen krop, hvor svært et liv man får, hvis man ernærer sig som spåkone i Superligaen, men igen: Helt skævt er det så heller ikke. Tror jeg…

Det vilde er jo, at FCK stadig kan blive mestre, men sagen er også, at FCM er det eneste hold, der selv kan afgøre løjerne med to runder igen. Sådan en matchbold skal man selvfølgelig udnytte - og der er berettiget prygl, hvis ikke man forvalter den fordel ordentlig.

Og netop sejren i Parken - hvor ufortjent den så måtte være - bør have givet Thomas Thomasberg og Co. et gigantisk boost. Når man kan være så meget nede i sækken og alligevel liste af med tre point, så kan man jo alt!

Foto: Alamy

VANVIDDET FORTSÆTTER også i nedrykningsspillet.
Efter at have været placeret under stregen siden starten af turneringen - og ni forgæves forsøg på at komme over selvom man havde muligheden, så kigger Vejle med al sandsynlighed ind i redning, men det stopper selvfølgelig ikke dér.

Nej, Vejle kan stadig øjne en billet til Europa! Sig mig, hvad fanden er det dér foregår… Jo, jo, der skal gå en masse ting op, men det viser stadig, hvor vild Superligaen med den nye struktur kan være.

Kredit til Vejle, der med kontinuitet og tro på projektet ser ud til at kunne redde endnu en sæson i den bedste række. Det er lige så imponerende som OB er håbløse.

JA, JEG SKAL selvfølgelig ikke råbe højt, da jeg jo var med det seneste OB-hold, der tog turen ned i den bedste række, men til gengæld, så er jeg vildt imponeret over, hvor mange mennesker, der tropper op i Odense uge efter uge.

Jeg vil jo nærmest sige, at det fortjener spillerne slet ikke, men fynboerne har altså et tilskuersnit på 9113 i denne sæson - og det selvom de stakkels mennesker skal helt tilbage til 26. maj 2023 for at finde en hjemmesejr i Superligaen….

Det er sgu’ imponererende!

NÅ, VI HAR talt om FCK, der måske misser Eruopa mens Vejle stadig kan nå det. Retfærdigt? Tjae, jeg MÅ indrømme, at jeg har det blandet med den ekstra kamp, der kan give adgang til Europa.

Jeg har det specielt svært med den i år, hvor vi kan stå i den situation, at bronzevinderen misser Europa, og en medalje bør i min verden altid give adgang til Europa,

Jeg er helt med på, at nr. tre fra mesterskabsslutspillet skal kunne slå vinderen af nedrykningsspillet, men som vi så i Parken, så er det fodbold - og vanvittige ting sker.

ALLIGEVEL HAR jeg ikke et bedre bud. Holdene i mesterskabsspillet vil ikke omfordele tv-pengene til en vinder af nedrykningsspillet - og jeg har også den holdning, at de på hjemmebane skal kunne slå nr. syv.

Så taler vi den nye struktur og om den famøse kamp om Europa, så synes jeg helt klart, at vi får mere end vi taber. Så må den være en krigsomkostning for hvem kunne have drømt om bare halvdelen af det mesterskabsspil, vi har fået.

VI ER BLEVET vanvittigt forkælet. Intense kampe, kongeatmosfære på stadion, faktiske mål - og selvfølgelig et pointmæssigt drama, der ikke er set før.

Og ved du hvad? Vi er garanteret ikke færdige med at blive overrasket…