Video : Tipsbladet
Superliga

Tøffe vender rundt: Er du så glad, Steinlein?

- Brøndby har spillet bedst, FCK haft den bedste og bredeste trup, mens FCM skovler point sammen, skriver Stig Tøfting i sin ugentlige Superligaklumme på Tipsbladet.

‘HEJ KEVIN - det er Stig Tøfting hér. Jeg ville bare lige sige, at jeg ikke mener, at du spiller på din bedste position. Hverken når du bliver brugt i midterforsvaret eller som venstre back. Nå, det er du ikke enig i? Jamen, Ha’ det godt - og vi tales ved’.

Forvirret? Ja, det kan jeg godt forstå, men efter jeg havde været kritisk omkring Kevin Diks i FCK, så sagde den hollandske FCK-spiller, at han ville foretrække, at jeg bare ringede til ham

JAMEN FOR FANDEN skal jeg ringe til alle de fodboldspillere, jeg bliver spurgt om at forholde mig til? Så kan jeg da få nok at lave - og jeg er heller ikke sikker på, at de vil synes det er fedt at ha’ mig i røret i tide og utide.

Nå, det er da go’ lir, at Kevin Diks skyder tilbage, og han er selvfølgelig ærekær, men jeg synes stadigvæk, at han har lavet sin portion af forsvarsfejl i FCK, men sagen er jo også den, at Diks er lidt undskyldt. Det er jo kun af nød, at han har skulle agere midterforsvarer og vikarierer på venstre back.

Diks skal jo lige huske på, at han var fremragende som højre back i AGF, og grunden til, at FCK hentede ham.

Men fair nok. Jeg stikker ned på sidelinjen på søndag i Herning - og så kan vi jo udveksle telefonnumre…

DER ER HELLER ingen grund til at skjule, at netop Herning bliver centrum for en vild topkamp på søndag, hvor FCM tager mod FCK på et totalt udsolgt stadion.

Taber FCK, så er det endegyldigt farvel til guldet, så en sidste chance for Jacob Neestrup og Co. for at spille sig tilbage i guldstriden.

Skal vi lige tage den med guldet, så må jeg sige, at det satme er svært at være i spåkuglebranchen…

Fodbold er ofte øjebliksbilleder, og jeg har da længe haft FCK som favoritter, men efter to nederlag i træk i mesterskabsspillet og deres pointhøst mod de øvrige top-seks-hold, så vil det jo være blåøjet og stædigt at holde fast i FCK, men forstår da godt, hvorfor ord som vendekåbe kan komme i spil.

FOR TOPSTRIDEN ER svær at blive klog på. Helt overordnet, så har Brøndby spillet bedst, FCK haft den bedste og bredeste trup, mens FCM skovler point sammen!

Jeg ved, at FCM-direktør Steinlein slet ikke forstår, hvorfor jeg ikke har dem som favoritter til guldet, og sådan er hele stemningen i Herning og omegn. Hvem ved, måske har det været en stor fordel for dem, at de bare har kunnet hente deres point i ubemærkethed og fløjet lavt under radaren.

Vinder FCM søndag over FCK, så er det jo indlysende, at de vil være med til det sidste, men jeg er kun blæst bagover af FCM’s pointhøst. Bestemt ikke af spillet, men tag et kig på deres seneste 16 kampe.

De viser 13(!) sejre, en uafgjort og to nederlag. 40 point og et helt vanvittigt flot snit på 2,5. Samtidig er FCM det mest scorede hold med 37 kasser eller fem mere end Brøndby på andenpladsen, der også er syv point efter FCM i den periode.

Det er jo mesterskabstal.

DET SKØRE ER bare, at det nærmest også kun er dér, hvor FCM er bedst.

Ud af de mere end 50 statistik-kategorier, man kan finde på Superliga.dk, så topper FCM kun i tre kategorier.

  • Flest tilkendte straffespark.
  • Flest røde kort.
  • Flest defensive luftdueller totalt og flest vundne i den kategori. 

Det signalerer ikke ligefrem mesterskabsfodbold, men viser også, at der er mange veje til at vinde guld, hvis det bliver slutproduktet.
Alle kan jo ikke spille som Manchester City eller Real Madrid, og der er ingen facitliste til succes i fodbold.

De bekræfter mig egentlig bare i, at det ikke er nogen kæmpe oplevelse at se FCM spille fodbold eller at de har spillet røven ud af bukserne på nogen.

Det er jeg nu helt sikker på, at FCM-fansene er bedøvende ligeglade med, hvis det giver dem et mesterskab.

DET KAN DA godt være, at opskriften med en masse tilkendte straffespark og en ekstraordinært stærkt spillende Jonas Lössl i målet er godt nok til guld, men jeg har hele tiden tænkt, at det sgu’ da ikke kan blive ved, men det ser jo unægteligt sådan ud.

Vildt forenklet selvfølgelig, for Thomas Thomasberg har igen vist, hvor dygtig en håndværker han er.

Ikke så mange dikkedarer eller fancy ideer, bare bundsolidt trænerarbejde, der kalder på den største respekt.

Nu er det jo hverken Thomas Thomasbergs fortjeneste eller skyld, at FCM skovler straffespark til sig, men det er vanvittigt, at FCM har fået så mange flere straffespark end alle andre.

Det er mere end dobbelt så mange som AGF (fem) og næsten tre gang så mange som Brøndby, FCN, FCK og Randers (fire). Nærmest ufatteligt.

SELV TABET AF Kristoffer Olsson har de absorberet udmærket. Der er selvfølgelig ikke så meget finesse på midtbanen uden ham, men til gengæld masser af knofedt og direkte spil.

Er det nok mod FCK? Ja, det vil søndagen jo vise, men FCM kan i hvertfald trække en helt fantastisk statistik frem fra skuffen.

De seneste 13 kampe i Herning mod FCK har givet 11 sejre, en uafgjort og et nederlag.

Det bør da kunne støve selvtilliden lidt ekstra af. Selv de seneste fire kampe giver også medvind i FCM, hvor tallene hedder to sejre, en uafgjort og et nederlag.

SÅ JA, HVIS FCM vinder over FCK, så er jeg da tilbøjelig til at give Steinlein ret i, at FCM er favoritter til guldet.

Det er jeg bare ikke så sikker på, at han vil ønske, for alle mine favoritter har det med at ryge væk fra førstepladsen…

Men hér er dealen, Steinlein: Hvis FCM vinder over FCK, så er midtjyderne nr. et på Tøffes guldbarometer!

Er du så glad, Claus?