• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Stig Tøfting

Tøfting om AaB's skæbne: Det værste der kunne ske

Foto: Getty Images

Tipsbladets kommentator, Stig Tøfting, regner med at AaB redder sig.

Af Stig Tøfting

JEG HAR JO vovet pelsen med et bud på, hvem der havner i Top-6 - og som du kan læse her - men vi skal også lige have et kig mod bunden. Lyngby er naturligvis fortabt, men skal jeg komme med et bud allerede nu, så redder AaB sig!

Med den lille tilføjelse, at er afstanden mellem Horsens og AaB stadig otte point eller mere efter de næste fire kampe, så er det Nordic Bet Ligaen i næste sæson.

Det tror jeg så heller ikke der er. Horsens har fået sølle fire point på udebane - de tre af dem i Parken for et halvt år siden - og virker fuldstændig ufarlige for alle hjemmehold.

SAMTIDIG HAR AAB i min verden en alt for god trup til at tage turen ned i den næstbedste række - og havde det bedste transfervindue i Superligaen ud fra det de manglede.

AaB har hentet Superliga-topscoreren i Nicklas Helenius, hentet Lyngbys topscorer Kasper Jørgensen - og ikke mindst forsvarskrumtappen Rasmus Thelander.

Jeg hæfter mig i hvertfald ved, at Rasmus Thelander tidligere har været en klar forstærkning af AaB’s hold. Da han spillede i klubben fra 2019-22, var nordjyderne klart stærkere med ham på holdet end uden. Helt præcist, så vandt de 46 procent af deres kampe med ham i startformationen, mens tallet dalede til cirka 30 procent uden ham.

Tilsvarende lukkede AaB 1,2 mål ind per kamp med ham på banen, mens tallet var 1,6 uden ham.

TIL GENGÆLD, så er historien i Ekstra Bladet om spillernes utilfredshed med Erik Hamrén det sidste AaB har brug for lige nu. Uanset, hvor dybt historien stikker - og alle forsikringerne fra spillere, ledere og træner om, at det ikke har noget på sig.

Ifølge historien, så vil spillerne helst tilbage til et 3-5-2 - og det kan jeg egentlig godt forstå. Et bomstærkt centerforsvar med Daniel Granli, Lars Kramer og Rasmus Thelander, der afviser indlæg og dybe løb, to kanter til at slå indlæggene - og så en angriber mere til at støtte Helenius.

Lad os se om Erik Hamrén er klar til at lytte til sine spillere - eller holder fast.

UANSET HVAD, vil det være en kæmpe fiasko for AaB, hvis de rykker ned. Sammen med Brøndby og FCK er nordjyderne de eneste, der har været fast inventar siden Superligaen blev stiftet - og Aab har spillet i den bedste række siden 1987.

Men som sagt, det sker heller ikke!

Stig Tøfting er Tipsbladets faste kommentator, der hver uge sætter fokus på Superligaen. Her finder du hans første kommentar om FC Nordsjællands mesterskabsdrømme - og hvorfor de ikke går i opfyldelse.