Video : Tipsbladet
Generelle

FCK's transferønsker: Vil handle i Fiorentina

Hvilke spillere vil FC København-fan Tobias Lawaetz have ud denne sommer, og hvilke spillere vil han have ind? Det svarer Fanklubbens FCK-repræsentant på her.

Jeg kan forstå, at FCK mangler en sportsdirektør for tiden, og derfor kan denne artikel selvfølgelig også betragtes som en uopfordret ansøgning - FCK, I ringer bare!

Men jeg tror også, at det er vigtigt, vi får ansat en sådan sportsdirektør - for det her vindue bliver vildt, både på ind- og udsiden. Lad os starte med det kedelige - afgangene:

1. Diogo Goncalves
2. Viktor Claesson
3. Denis Vavro

Det er nogle tunge drenge, der er på den her liste, men også nogle drenge, der har det til fælles, at deres rolle på næste sæsons FCK hold er svækket.

Diogo og Claesson har udtjent deres værnepligt, gjort det godt, men kommer ikke til at starte inde i 70 procent af kampene næste sæson, og derfor er det nok det bedste for både dem og os, at de finder en anden arbejdsgiver.

I det tilfælde skal vi også bruge en ny anfører, og han hedder i min bog Lukas Lerager. Vavro er en anden case. Manden er uden tvivl en fanfavorit, en showman og udstyret med et rigtig godt spark udefra, men dyre fejl har kostet for meget på det sidste, og jeg forventer man henter en ny første-stopper - hvilket også må betyde et farvel til Vavro, omend jeg kommer til at savne at råbe "SKYYYD" hver gang han har bolden.

Nu til det mere spændende - hvem jeg håber/tror på som kommende tilgange:

1. Oliver Christensen, Fiorentina
2. Oliver Provstgaard, Vejle
3. Alexander Scholz, Urawa Red Diamonds

Kamil Grabara forlader FCK, og der skal en ny keeper ind. Det ligner, at det bliver Vejles Nathan Trott, men hvis jeg bestemte, skulle man kigge mod Italien, hvor Oliver Christensen ikke får meget spilletid. Han gjorde det godt i Tyskland, og har helt sikkert niveau til FCK.

En anden Oliver, jeg god gad se, er Oliver Provstgaard fra Vejle. En virkelig spændende stopper, der ville skulle ind og stå i lære hos en erfaren stopper, før han inden for et par sæsoner kunne blive en fast forsvarsstyrmand. En sådan mangler FCK også (for de to, vi har, er altid skadede), og derfor synes jeg, man skal forsøge at hente Alexander Scholz hjem til Danmark, og lade ham styre FCK-defensiven de næste to sæsoner.

Hvem end, der skal stå for det kommende transfervindue, jeg håber, at du lytter, for det her ville være en super liste at starte vinduet med.