Superliga Troels Bager Thøgersen

Betal mandens bøffer og Piña colada de næste 10 år

Foto: Getty Images

ANALYSE: Det er ikke alt, der har været perfekt for FCK på banen og transfermarkedet i FCK i denne sæson, men Kamil Grabara kommer tæt på.

Af Troels Bager Thøgersen

FC København har ikke haft nogen perfekt sæson, men med mindre alt går ubeskriveligt galt i de kommende døgn, er københavnerne danske mestre i sæsonen 2021/22.

Der har været dårlige perioder, der har været enorm udskiftning i spillertruppen og nye spillere, der ikke for alvor har slået til.

Og så har der været Kamil Grabara.

Jeg bliver skuffet, hvis jeg ikke ser 'Guld-Grabara' som overskrift et sted i de kommende timer og dage, for han da så sandelig været alle de 26 millioner kroner værd, FCK betalte til Liverpool, plus de millioner, det må koste at have ham en sæson i signon-fee, løn og bonus.

Der blev løftet øjenbryn sidste sommer, da FCK betalte for den unge polske målmand i Liverpool, for var det, trods de indkasserede mål i sidste sæson, virkelig på målmandsposten, der var mest brug for en opgradering?

Det er jo svært at argumentere for, at der har været noget bedre spillerkøb i Superligaen i denne sæson efter den slutning på sæsonen.

Op til kampen i Herning 1. maj havde FC København været i en elendig stime, hvor man ikke kunne score nok og havde tabt et par kampe til Silkeborg og Randers.

I den kamp reddede Grabara på utrolig vis Nicolai Boilesens hasarderede tilbagelægning kort inde i kampen og stod i vejen for flere store FCM-chancer.

Ja han gjorde det så godt, at jeg efter slutfløjtet opfordrede til, at FCK's ledelse betaler alle restaurant- og barregninger for Kamil Grabara i København i resten af den aktive karriere, så vigtig havde han været med endnu et clean sheet.

Jeg vil gentage opfordringen nu: Den mand bør ikke betale for hverken sin bøf eller Piña colada i byen de næste mange år, så vigtig han har været for at indfri FCK's målsætninger i en svær sæson.

For lige så vigtig var selvfølgelig redningen søndag eftermiddag i Randers, hvor hjemmeholdet fik straffe, netop som FCK bankede på til et 2-0-mål og havde rejst sig efter et Randers-stormvejr de første 20 minutter af kampen.

Op trådte Stephen Odey, og med stor selvfølgelig reddede Kamil Grabara den nigerianske forwards spark.

Amerikanerne taler om 'clutch', evnen til at præstere og vinde kampe, når indsatserne er størst, og med 10 Clean Sheets i foråret i Superligaen er det svært at sige, at Kamil Grabaras flotte kampe dukker op ud af ingenting og bare er løsrevne øjeblikke.

Den mand kan i sandhed indløse sin løncheck og modtage hyldesten med snehvid samvittighed, og FC København skal da strække sig langt for at holde på ham til de Champions League-knockoutkampe, der efter alt at dømme venter i midten af august.

For den slags præstationer og med navnet 'Liverpool' stående på CV'et er det ikke givet, at der bliver musestille omkring guld-keeperen på sommerens transfermarked, men mon ikke en potentiel tur i Champions Leagues gruppespil er gulerod nok.

Det er klasse at hive to sejre over Silkeborg og Randers, de to hold man altså tabte til i sidste måned, ud af ærmet, netop som sæsonen er på spil.

Og selvom alt langt fra har været perfekt, kan københavnernes sportsdirektør Peter Christiansen og resten af ledelsen og staben lige straks begynde at trykke på knapper og sikre det hold, der vil have pæne chancer for at udnytte den enestående gode mulighed, det er træde direkte ind i playoff-runden i Champions League-kvalifikationen og dermed kun være en ude- og hjemmekamp fra det store gruppespil.